Igazán jóvá válnak az olcsó mobilok

zte blade spark android ujjlenyomat-olvasó
ZTE Blade Spark
Vágólapra másolva!
Ujjlenyomat-olvasó is került a 100 dolláros ZTE Blade Sparkba.
Vágólapra másolva!

A kártyafüggetlenül vagy feltöltőkártyás csomagban 100 dollárért árult okostelefonok ritkán izgalmasak, ennyi pénzért számos fájó megkötést kell elviselniük a vásárlóknak. Szerencsére úgy tűnik, hogy hamarosan a legolcsóbb készülékek is teljes felszereltségűvé válnak, erre remek példa az egyesült államokbeli AT&T mobilszolgáltatónál most debütált ZTE Blade Spark.

ZTE Blade Spark Forrás: AT&T

Az átszámítva durván 27 ezer forintba kerülő okostelefon legnagyobb érdekessége egyértelműen az ujjlenyomat-olvasó, de a 2 GB rendszermemória sem rossz ebben az árkategóriában, a friss Android 7.1.1 rendszerről és a 3140 mAh-es akkuról már nem is beszélve.

A ZTE Blade Spark microSD-vel bővíthető háttértára 16 GB-os, a kijelzője 5,5 hüvelykes és 1280×720 pixeles, a kamerái 5 és 13 megapixelesek. A hátlapi szenzor autofókuszos és vakus.

Mindezek után szinte meglepő, hogy nem MediaTek vagy Spreadtrum lapkakészlet hajtja a mobilt, hanem egy Qualcomm Snapdragon 425. A chipsetben egy modern négymagos processzor dolgozik, támogatja a Bluetooth 4.1 és Wi-Fi ac szabványokat, az LTE modeme pedig akár 150 Mbps letöltési sebességre is képes.

Egyelőre nem világos, hogy Európában vajon piacra kerül-e a mobil, azonban a ZTE üzleti praktikáinak fényében egyáltalán nem lenne meglepő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!