Egy tanárnőnek küldött a rendőrség bizalmas információkat Putyinról

Vágólapra másolva!
A rendőrség belső nyomozást indított, miután az egyik tiszt véletlenül egy Ouluban élő tanárnőnek küldött egy e-mailt, amiben az orosz elnök, Vlagyimir Putyin júliusi finnországi látogatásáról írtak titkos információkat.
Vágólapra másolva!

Minna Timonen finn irodalmat tanít egy oului iskolában. Július 27-én egy olyan e-mail beszélgetést továbbított neki a rendőrség, ami tartalmazta Putyin érkezési menetrendjét, és a biztonsági előírásokat. De a találkozótól független, személyes hangvételű üzenetek is voltak benne, mint például a rendőrök megjegyzései a kollégáik ruházatára.

– mondta Timonen. Az e-mailt eredetileg egy Minna Immonen nevű kollégának akarták küldeni. Mindkét nőnek Hotmail címe van.

Timonen másnap írt a rendőröknek egy e-mailt, amiben megírta, hogy tévedés történt, és magyarázatot kért. Satu Oinonen rendőrtiszt azt mondta, tudta, hogy Immonen szabadságon van, ezért nem válaszolt az e-mailre - írja az yle.fi.

Timonen ezek után hozta nyilvánosságra az esetet. Azt mondta, a tanítványaival biztos beszélni fog kiberbiztonságról.

Taisto Huokko rendőrfőkapitány azt mondta, a kiszivárgott e-mail semmi olyan információt nem tartalmazott, ami veszélybe sodorhatta volna a finn vagy az orosz elnököt.