Gyönyörű magyar gól Bukarestben, Dárdai Palkó szólózott a Herthában

fbl Horizontal
Balint Vecsei (L) of Energy Investment Lugano celebrates with his teammate Antonini Culina (2nd L) after he scored the 0-2 against Steaua Bucharest during the UEFA Europa League group G football match FCSB Steaua Bucuresti vs Energy Investments Lugano, on December 7, 2017 in Bucharest, Romania. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Gyönyörű magyar megmozdulásokkal ért véget az Európa Liga csoportköre. Ugyan a Herthának és a Luganonak sem volt már esélye a továbbjutásra, Vécsei Bálint és Dárdai Palkó tettek arról, hogy a forduló emlékezetes legyen.

A G csoportban a Lugano a szép búcsú reményében utazott Bukarestbe a már korábban továbbjutó FCSB-hez és ez sikerült is.

A svájci csapat második gólját Vécsei Bálint szerezte egy gyönyörű megoldás után.

Mint később kiderült, ez lett a győztes találat.

A másik meccsen a Plzen idegenben győzött a Hapoel Beer Sheva ellen, a hazai csapatban Korhut Mihály végig a pályán volt.

A H csoportot már biztosan megnyerő Arsenal gólfesztivált rendezett a továbbjutásban még reménykedő BATE ellen, Jack Wilshere találata kifejezetten tetszetősre sikerült.

A kvartett másik meccsén a Köln vereséget szenvedett a Crvena Zvezda otthonában, így a Partizan mellett a másik belgrádi klub is ott lesz a legjobb 32 között.

A Konyaspor reményei is éltek az I négyesben, amikor Guimaraesben lépett pályára a csapat, Bourabia pedig egy óriási bombagóllal szerezte meg a vezetést a törököknek:

A továbbjutás azonban nem lett meg, miután a Vitoria egalizált, sőt, mivel a Salzburg gólnélküli döntetlent játszott Marseille-ben, így utóbbi két csapat léphetett tovább.

A J csoportban a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nek már nem volt esélye a 32 közé jutásra, a magyar edző kipróbálhatott néhány fiatal játékost a már biztosan továbbjutó Östersunds ellen, így

a kezdőben kapott helyett Dárdai Palkó, a kaput pedig Jürgen Klinsmann fia, Jonathan Klinsmann védte.

Azonban ő is tehetetlen volt, amikor Papajannapulosz megszerezte a vezetést a svéd meglepetéscsapatnak. Az ifjabb Dárdai viszont kulcsszerepet vállalt a Hertha egyenlítő góljából, egy szép szóló után kiugratta Mittelstadtot, aki Pekarik elé tálalt, neki pedig már nem volt nehéz dolga.

Végül Klinsmann is jó szájízzel zárta a meccset, miután a 87. percben megfogta Nouri büntetőjét, ezzel a Hertha megtartott egy pontot és így köszönt el Európától.

A másik találkozón a Zorja Luhanszk nem tudott otthon nyerni a Bilbao ellen, sőt, az Athletic húzta be a győzelmet és ezzel a csoportot is.

A K kvartett sok izgalmat már nem tartogatott, hiszen eldőlt már az utolsó forduló előtt, hogy a Lazio az első, a Nice pedig a második helyen jut tovább. Az római klub ugyan felállt 0-2-es hátrányból a Waregem otthonában, de a belga csapat végül kiharcolta a győzelmet és így búcsúzott az európai kupaporondtól. A nizzai együttes sem erőltette meg magát, 1-0-ra kikapott a Vitesse vendégeként.

Szintén nem maradt túl sok kérdés az L jelű négyesben, csupán az, hogy a hazai pályán játszó Real Sociedad, vagy a vendég Zenit Szentpétervár nyeri a csoportot.

Végül vendégsiker született, azaz a Zenit végzett az élen.

A másik két együttes búcsúmeccsén a Vardar leikszelt Szkopjéban a Rosenborg ellen.

Európa Liga, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:
G csoport:
FCSB (román)-Lugano (svájci) 1-2 (0-2)
Hapoel Beer-Seva (izraeli) - Viktoria Plzen (cseh) 0-2 (0-1)
A végeredmény: 1. Viktoria Plzen 12 pont, 2. FCSB 10, 3. Lugano 9, 4. Hapoel Beer-Seva 4

H csoport:
Arsenal (angol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 6-0 (3-0)
Crvena zvezda (szerb)-1. FC Köln (német) 1-0 (1-0)
A végeredmény: 1. Arsenal 13 pont, 2. Crvena zvezda 9, 3. 1. FC Köln 6, 4. BATE Boriszov 5

I csoport:
Vitória Guimaraes (portugál)-Konyaspor (török) 1-1 (0-1)
Olympique Marseille (francia)-Salzburg (osztrák) 0-0
A végeredmény: 1. Salzburg 12 pont, 2. Olympique Marseille 8, 3. Konyaspor 6, 4. Vitória Guimaraes 5

J csoport:
Hertha BSC (német)-Östersund (svéd) 1-1 (0-0)
Zorja Luhanszk (ukrán)-Athletic Bilbao (spanyol) 0-2 (0-0)
A végeredmény: 1. Athletic Bilbao 11 pont, 2. Östersund 11, 3. Zorja Luhanszk 6, 4. Hertha BSC 5

K csoport:
Vitesse (holland)-Nice (francia) 1-0 (0-0)
Zulte Waregem (belga)-SS Lazio (olasz) 3-2 (1-0)
A végeredmény: 1. Lazio 13 pont, 2. Nice 9, 3. Zulte Waregem 7, 4. Vitesse 5

L csoport:
Real Sociedad (spanyol)-Zenit (orosz) 1-3 (0-1)
Vardar (macedón)-Rosenborg (norvég) 1-1 (1-1)
A végeredmény: 1. Zenit 16 pont, 2. Real Sociedad 12, 3. Rosenborg 5, 4. Vardar Szkopje 1

A következő kör párosítását hétfőn Nyonban sorsolják ki. A legjobb tizenhat közé jutásért zajló párharcok első felvonásaira február 15-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A legjobb 32 mezőnye:
CSZKA Moszkva (orosz), Atlético Madrid (spanyol), RB Leipzig (német), Sporting Lisboa (portugál), SSC Napoli (olasz), Celtic Glasgow (skót), Borussia Dortmund (német), Szpartak Moszkva (orosz), Villarreal (spanyol), Asztana (kazah), Dinamo Kijev (ukrán), Partizan Beograd (szerb), Braga (portugál), Ludogorec (bolgár), AC Milan (olasz), AEK Athén (görög), Atalanta (olasz), Olympique Lyon (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), FC Köbenhavn (dán), FCSB (román), Viktoria Plzen (cseh), Arsenal (angol), Crvena zvezda (szerb), Olympique Marseille (francia), Salzburg (osztrák), Athletic Bilbao (spanyol), Östersund (svéd), Nice (francia), SS Lazio (olasz), Real Sociedad (spanyol), Zenit (orosz)