Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tovább tombol az erdőtűz Kaliforniában

Ventura, 2017. december 6. Erdőtűz pusztít a kaliforniai Venturában 2017. december 5-én. Eddig több mint 18 ezer hektár vált a lángok martalékává és 27 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. (MTI/AP/Jae C. Hong)
Vágólapra másolva!
Legkevesebb húsz ház leégett a dél-Kaliforniai San Diego megyében egy nyugdíjasok számára létrehozott közösségben csütörtökön a tomboló erdő- és bozóttüzekben, a területi energiaellátó szerint 23 ezer háztartásban nincs áram a természeti katasztrófa miatt.
Vágólapra másolva!

A Los Angelestől délre fekvő Fallbrook település északi részén a szél által gerjesztett, gyorsan terjedő tűzben ketten égési sérüléseket szenvedtek. A településtől délre fekvő Bonsallban több mint ezer embert fenyegetnek a bozóttüzek. A környékén több átmeneti szállást létesítettek. A tűzoltók tájékoztatása szerint a megyében 400 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Számos utat lezártak a hatóságok.

Az erdőtűz a kaliforniai Ventura megyében Forrás: MTI/AP/Jae C. Hong

A Southern California Edison energiaszolgáltató az interneten arról számolt be, hogy mintegy 23 ezer háztartásban nincs áram Los Angeles és Ventura megye egyes körzeteiben az erdő- és bozóttüzek miatt.

A térségből már több mint kétszázezer embert kellett kimenekíteni.

Korábban Kalifornia kormányzója, Jerry Brown szükségállapotot hirdetett ki Ventura megyére, ahol 150 lakóházban keletkeztek tűzkárok, a lángok épületek ezreit fenyegetik. Mintegy 2,5 ezer tűzoltót vezényeltek a lángok megfékezésére. Az oltást azonban nehezíti a szeles időjárás, amely a meteorológusok előrejelzése szerint még szombatig ilyen marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről