Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jogerősen hitelesítették a konzultációs összesítéseket

nemzeti konzultáció
Vágólapra másolva!
A budapesti közjegyzői kamara elnöke december 7-én hitelesítette a konzultációs összesítéseket, amely szerint postai úton 2 171 500 konzultációs válaszküldemény érkezett vissza. Korábban Hadházy Ákos, az LMP képviselője vonta kétségbe a nemzeti konzultáció hitelességét, a kormány ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. 
Vágólapra másolva!

A hitelesített összesítések alapján postai úton 2 171 500 konzultációs válaszküldemény érkezett vissza (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltéseket). A hitelesítés azon kézbesítési okiratok alapján történt, amelyek napi bontásban tanúsítják, hogy az adott napon hány darab konzultációs válaszküldemény érkezett be a Magyar Postához, és került átadásra a NISZ Zrt. részére. A közjegyző ezekről az okiratokról hiteles, az eredetivel egyező másolatokat is készített, melyeket csatolt a ténytanúsító jegyzőkönyvhöz.

A ténytanúsító jegyzőkönyv letölthető itt.

Még hétfőn a kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt. Mint ismert, Hadházy Ákos és képviselőtársa valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra - olvasható a kormany.hu oldalon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről