Muszlim gyorséttermet akartak Lyon mellé, a polgármester nem engedte

Vágólapra másolva!
Gilles d'Ettore egy Lyon melletti előváros polgármestere. Az utóbbi hetekben sokat lehet róla olvasni. Ugyanis példamutató bátorságról tett bizonyságot: megakadályozta, hogy városában a migránsoknak hízelegve egy muszlim gyorséttermet nyissanak.
Vágólapra másolva!

A Quick gyorséttermi hálózat tulajdonképpen egy francia McDonald"s. Hol bezárják a hálózatot, hol a csőd szélére kerül, hol megmentik, hol eladják - évtizedek óta sok probléma volt vele. Lyon egyik elővárosában viszont a Quick megmentését a helyi üzemelők úgy képzelték el, hogy úgynevezett Halal Quickké alakítják.

Azaz, kizárólag a muszlim vallási rítus szerint megölt állatok húsát árulják. A Halal Quick nagy felháborodást keltett, végül a polgármester úgy döntött, nem engedi.

Azt mondta, ragaszkodik a francia állam világiasságához, és nem járul hozzá, hogy egy gyorsétterem kirekesztő, vallási ételeket áruljon, ráadásul kizárólag. A helyi muszlim közösség azzal próbált érvelni, hogy ebben semmi kirekesztő nincs, hiszen bárkit beengednek...

Később egyébként kiderült, hogy a Halal Quick bevételéből, azaz a muszlim hamburgerekből a lyoni mecsetet támogatták volna. Ehhez egyébként rengeteg pénzt adott korábban Karim Benzema, a Lyon egykori csatára, a Real Madrid jelenlegi játékosa.

Benzemát egyébként két éve kizárták a válogatottból, mert megzsarolta egy pornófelvétellel saját játékostársát. Benzema tehát végképp nem szentéletű muszlim, hiszen korábban kiderült róla, hogy kiszökött az edzőtáborból – durva kifejezéssel – kurvázni. Máskor pedig egy kiskorú lánynak a péniszéről küldött fényképeket. Azt is megúszta. Azt állította, hogy valaki valahogy belépett a számítógépébe, valahogy szerzett egy képet az ő (mármint Benzema) péniszéről, valahogy megszerezte a kislány email-címét és valahogy elküldte neki Benzema email-jéről a képeket.