Soha nem találná ki, mi lett egy veszélyes előzésből a 83-as főúton

Vágólapra másolva!
Három férfi tavaly tavasszal kirabolta egy lengyel autó utasait, akik a 83-as főúton megálltak egy elrontott előzés után.
Vágólapra másolva!

A lengyel autó hazafelé tartott a 83-as főúton, amikor meg akart előzni egy kamiont. A sofőr nem tudta befejezni az előzést, mert szemből nagy sebességgel közeledett felé egy másik autó. A lengyel sofőr lefékezett és megállt az út szélén.

A szemből jövő autó megfordult és megállt a frontális ütközést éppen elkerülő autó előtt.

A kocsiból kiszállt három férfi, a hangosan pénzt és értékeket követeltek a lengyelektől, mondván, hogy ezzel az előzéssel az életükre törtek.

A lengyel autóból ketten kiszálltak, ketten bent maradtak - írja Origónak küldött közleményében a Győr- Moson- Sopron Megyei Főügyészség.

A három férfi közül az egyik egy vascsövet vett elő az autóból, amivel először a kocsi, majd az abból kiszálló utasok felé ütött, később pedig leütötte a lengyel autó visszapillantóját.

Eközben egy másik férfi az egyik utast ragadta meg, méghozzá a nyakánál fogva és rálökte az autóra.

Mivel a támadók ezek után sem kaptak pénzt, a harmadik férfi visszatért a kocsijukhoz, és kivett belőle egy rongyba csavart tárgyat.

Azt mondta, fegyver nála.

Erre a fenyegetésre az egyik áldozat 40 ezer forintot adott a támadóknak, akik ezután elmenekültek a helyszínről. Ha a három sofőrt bűnönsek találják, akár 15 évet is kaphatnak fejenként.