Cenzúrázott a YouTube egy svéd pártot, mert elítélte az iszlám terrorizmust

Vágólapra másolva!
A YouTube levette az Alternatíva Svédországért (AfS) párt videóját felületéről „gyűlöletbeszédre" hivatkozva. A YouTube később azzal fenyegette meg a pártot, hogy megszünteti egész megjelenését csatornáján, jelenti a svéd jobboldali Fria Tider hírportál.
Vágólapra másolva!

Hétfő este volt, amikor Gustav Kesselstrand, az AfS párt elnöke bemutatott egy videót a párizsi iszlamista terrortámadásról, amelyben egy ember meghalt, többen pedig megsérültek.
Kassesltrand egyebek között azt mondta, hogy ki akar utasítani kétezer iszlamistát. Néhány órán belül a videót több ezren nézték meg. A YouTube azonban azzal távolította el, hogy az „gyűlöletbeszédet" tartalmaz.

Kesselstrand a Fria Tidernek elmondta, a YouTube cenzúrázását „minőségi pecsétnek" értékeli, de ugyanakkor problematikusnak találja, hogy egy gyorsan erősödő pártként nem tudja eljuttatni a nyilvánossághoz üzenetét a közösségi médián keresztül.

Bírálta, hogy a közösségi média óriásvállalatok-monopóliuma dönthet arról, hogy mi jelenik meg és mi nem a nyilvánosság előtt.