A forgalommal szemben hajtott egy autós a forgalmas főúton

Vágólapra másolva!
Szentendre felé tartott a 11-es főúton az az autó sofőrje, aki meggondolta magát és visszafordult, majd a forgalommal szembe hajtott. Ezen az útszakaszon mindig nagy forgalom van, az autók nagy sebességgel hajtanak, sőt, arra sincs elég hely, hogy a sofőr félrehúzódjon.
Vágólapra másolva!

Tömegbalesetet is okozhatott volna a felelőtlen sofőr, aki a 11-es főúton megfordult, és a forgalommal szemben próbált továbbhaladni - adta hírül a Tények.

A szürke autó sofőrje csak annak köszönheti, hogy nem lett végül baleset, hogy a többi autó vezetője lassított, így időben kikerülték a szembejövő autóst.

- mondta el a Tényeknek a vezetéstechnikai oktató, Köves Szilárd.

A veszélyes sofőrről egy felvétel is készült, amelyet feltöltöttek az internetre. Ott többen azt követelték, hogy vegyék el a sofőr jogosítványát és vonják felelősségre.

Az útszakaszon, ahol az eset történt mindig nagy a forgalom, és az autók is nagy sebességgel közlekednek.

A szakértő szerint, még ha észleli is a szabálytalankodó, hogy rossz irányba megy, akkor is nehezen tudja úgy javítani, hogy ne okozzon balesetet.

Köves Szilárd arra figyelmeztet, hogy aki ilyen helyzettel találja szembe magát,

próbáljon vészvillogóval vagy fényszóróval jelezni a szabálytalanul közlekedő sofőrnek.

A szakértő szerint ezek a szabályszegések éjszaka, a sötétben még veszélyesebbek.

Másfél éve egy hasonló eset tragédiával végződött. Egy 82 éves férfi hajtott szemben a forgalommal, amikor összeütközött egy másik autóval. Mindkét sofőr szörnyethalt a balesetben.