Nem sokáig tartott: az Apple Music lassan bedarálja a Spotify-t

Spotify Investor Day Arts Culture and Entertainment NEW YORK, NY - MARCH 15:  Founder and Chief Executive Officer of Spotify Daniel Ek speaks onstage during Spotify Investor Day at Spring Studios on March 15, 2018 in New York City.  (Photo by Ilya S. Save
NEW YORK, NY - MARCH 15: Founder and Chief Executive Officer of Spotify Daniel Ek speaks onstage during Spotify Investor Day at Spring Studios on March 15, 2018 in New York City. (Photo by Ilya S. Savenok/Getty Images for Spotify)
Vágólapra másolva!
A globális zenei streaming piacot nézve a Spotify még mindig toronymagasan vezet, azonban az Egyesült Államokban az Apple Music felzárkózóban van és év végére már meg is előzheti a zenei streaming legnagyobb úttörőjét.
Vágólapra másolva!

Az Apple Music több helyen is szorongatni kezdte a Spotify-t, amely ráadásul komoly nyomás alatt van, hiszen továbbra sem nyereséges a 30 milliárd dollár értékű vállalat. Eközben az Apple remekül használja ki, hogy a készülékein folyamatosan képes reklámozni saját szolgáltatását.

A Financial Times becslései szerint egy hete az Apple Music 21,5 millió felhasználóval rendelkezett az Egyesült Államokban, a Spotify pedig 22,5 millióval. Egy évvel korábban a különbség sokkal jelentősebb volt.

Akkor a Spotify 17 millióval állt az élen szemben az Apple Music 13 millió felhasználójával.

Apple Music Forrás: Apple

A szakértők arra számítanak, hogy már a jövő hónapban megelőzi az Apple Music riválisát, ráadásul hasonló trend tapasztalható Kanadában és az Egyesült Királyságban, tehát az olyan országokban, ahol az Apple készülékek kiugróan népszerűek.