Meghalt egy kisbaba, mert túl sok gyógyszert adtak neki

Vágólapra másolva!
Az öt hónapos kisfiút hörgőgyulladással vitték kórházba szülei. A csecsemő belázasodott, a kórházban vénásan kapott lázcsillapítót, háromszor többet a megengedettnél. A kisfiú szervezete összeomlott – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A csecsemő szüleinek a kórház kegyeleti szobájában kellett végleg elbúcsúzniuk a gyereküktől, miután túladagolták neki a lázcsillapítót.

– emlékezett vissza a Blikknek J. Albert, a csecsemő apja.

A szülők nem bírták nézni, ahogyan a gyerekük fulladozik, a testhőmérséklete pedig csökken, ezért este megint segítséget kértek.

– mondta sírva a lapnak J. A. Anita, a kisfiú anyja.

Később a csecsemő rosszabbul lett, hajnalban már vért hányt.

Átvitték egy másik kórházba, de a szülők szerint a zárójelentés hiányos volt. Nem jelezték a mentősöknek azt, hogy a gyerek vért hányt, és azt sem, hogy mennyi gyógyszert kapott. A kisfiút a másik kórházban már nem tudták megmenteni.

Az a kórház, ahol először kezelték az öt hónapos gyereket az ügy miatt indított vizsgálat végén közölték a szülőkkel, hogy az injekció több szempontból sem felelt meg a szabályoknak, de a szabályszegés és a csecsemő halála között nincs összefüggés.

A szülők pert indítanak.

– mondta a család ügyvédje, dr. Ábrahám László.

Dr. Bense Tamás családorvos szerint olyan szert, amit a baba kapott, vénásan egyáltalán nem szabad adagolni ilyen pici gyereknek.

– mondta a szakember.