Már itt tart Európa: migránscsempésző társasjátékkal hangolják a bevándorlókra az európaiakat

Vágólapra másolva!
Az Echo TV Sajtóklub 2.0 című műsorának tagjai cserébe egy ellen-táblajátékkal, a liberális életvitelt kifigurázó, új Monopoly-verzióval játszottak, rámutatva, hogy a kontinens szellemi teljesítőképessége konkrétan gallyra ment. A migránskártyák után itt a migránstársas, új szintet ütött meg a normalitás és az őrület párharca.
Vágólapra másolva!

Tavaly dobtak piacra egy migránsos társasjátékot Európában, amelyet potom 50 dollár körüli összegért már meg is lehet vásárolni. A játék lényege, akár elhiszik, akár nem, a következő:

egy szíriai, iraki vagy afgán migránst kell Európába juttatni, aki Isztambulban tartózkodik dokumentumok nélkül.

A célja még ennél is megdöbbentőbb: a papírok nélküli illetőt úgy kell a leggyorsabban Görögországba, Európába juttatni, hogy közben ki kell cselezni a rendőröket, határőröket és azokat a munkáltatókat, akik dolgoztatnák a migránsokat. A The Journey: Istanbul névre hallgató őrületben az Európába vágyó bevándorlóval kell megtalálni az embercsempészt, aki segít neki elhagyni a török várost, és bejutni az Európai Unióba. A játék üzenetét pedig nem nehéz kitalálni: M-I-N-D-E-N bevándorló áldozat, mert M-I-N-D-E-N-K-I akadályozza Európába való jutásukat.

A sajtóklub arcai görbe tükröt mutattak

Ilyen előjelekkel készültek a szerda esti Sajtóklub 2.0 tagjai, nevezetesen Szarvas Szilveszter műsorvezető, a PS főszerkesztő-helyettese, Dezse Balázs, a PS munkatársa, Falusi Vajk és Oláh Gellért, a 888.hu újságírói, hogy aztán egy igazán váratlant húzzanak: a műsor közepén elővették a nyugatiak életviteléből megsemmisítő viccet csináló Monopoly új kiadását, és elkezdtek vele játszani. Az ellen-migránsos társas lényege, hogy

munka és valódi pénzkeresés helyett feleslegesnek látszó tapasztalatokat kell szerezni, akinek pedig a legtöbb összegyűlik, az nyer.

Ez a rész a felvételben 8:15-nél látható, itt tudja megtekinteni a társjátékok harcát: