Frissült a Xiaomi kisebbik laptopja

xiaomi mi notebook air laptop notebook
Xiaomi Mi Notebook Air
Vágólapra másolva!
Egész munkanapos üzemidőt kínál a Mi Notebook Air.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik 13,3 hüvelykes modell novemberi ráncfelvarrása után a Xiaomi csendben frissítette a prémium Mi Notebook Air laptopcsaládjának kisebbik tagját is. A 12,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelzővel rendelkező újdonság Kínában már kapható, a kezdőára 3999 jüan, ami nettó 163 ezer forintot jelent.

Xiaomi Mi Notebook Air Forrás: Xiaomi

Ez ugyan nem kevés, viszont a Xiaomitól megszokott módon nem lehet ráfogni a notebookra, hogy túl lenne árazva. Ennyi pénzért kicsivel 1 kiló feletti súlyt és teljesen fém készülékházat kapnak a vásárlók, ráadásul a gyártó szerint a laptop „normál" használat mellett akár 11,5 órát is bírhat egyetlen töltéssel.

A telepe fél óra alatt nulláról 50 százalékosra tölthető, ami óriási könnyebbség lehet a mindenhova a laptopjukkal vonulóknak.

Teljesítmény tekintetében nem kell óriási csodára számítani, ezt muszáj volt feláldozni a hosszú akkus üzemidő oltárán. Ettől függetlenül netezésre és irodai feladatokra persze megfelel az új Xiaomi Mi Notebook Air: a processzora a rendkívül alacsony fogyasztású Intel Core i5-7Y54 modell, a rendszermemóriája modelltől függően 4–8 GB, a háttértárát pedig egy 256 GB-os SSD képezi.

Portokból korrekt mennyiségűt és típusút kapott: egy USB-C, két teljes méretű USB 3.0, egy HDMI, továbbá egy szabványos hangcsatlakozó áll a vevők rendelkezésére.

Egyelőre nem világos, hogy mikor válhat elérhetővé Kínán kívül a Windows 10-es laptop.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!