Forog a talapzata körül az asztali PC

ibuypower snowblind x4 számítógépház
Forog a talapzata körül az iBuyPower Snowblind x4 számítógépház hardverkamrája
Vágólapra másolva!
Újabb szintre lépett a világító hardverek mutogatása.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok egy része szereti az üveg oldalfalas számítógépházakat, hiszen mi értelme van a PC-jük belsejében gondosan kialakított hangulatvilágításnak, ha nem látszik belőle semmi. Az iBuyPower most új magasságba repítette a hardveres exhibicionizmust, a Snowblind x4 házának mind a négy oldallapját grafikák mutatására programozható, átlátszó LCD-kijelzőkkel látta el. Ami ennél érdekesebb, hogy a hardvereket tartalmazó kamra forog a számítógépház talapzata körül, így minden oldalról megcsodálhatóak a házban lévő hardverek.

Forog a talapzata körül az iBuyPower Snowblind x4 számítógépház hardverkamrája Forrás: PC Gamer

A nyilvánvaló mérnöki problémát a kábelezés jelentette: hogyan lehet úgy csatlakoztatni a tápkábelt, monitort, az egeret, a billentyűzetet és egyéb perifériákat, hogy ne tekeredjenek fel a kábelek? A megoldás az lett, hogy a kérdéses kábeleket a ház talapzatához kell csatlakoztatni, a talapzat és a kamra között pedig rézből készült, egymáson elforgó, kör alakú lapok biztosítják a kontaktot.

Ezeken a lapokon keresztül jut be az áram a kamrába, folyik az adatkommunikáció a talapzatra rádugott eszközök és kamrában lévő hardverek között.

A jelenlegi prototípus ettől függetlenül erősen limitált, csak HDMI 1.2 és USB 2.0 jeleket tud küldözgetni a kamra és a talapzat között, rendkívül limitált a sávszélesség. A probléma megoldható, csak épp durván megemelné a költségeket.

Nem tudni, hogy a Consumer Electronics Shown mutogatott prototípus számítógépház valaha forgalomba kerül-e, egyelőre csak működőképes koncepcióként kezeli az iBuyPower.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!