Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bosszúból ölhetett a káptalanfai gyilkos

Káptalanfa, 2019. január 11. Bűnügyi helyszínelők 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Csütörtök este Wolfgang M. Bécsből Magyarországra autózott, hogy kibéküljön szerelmével, a 22 éves O. Szabinával. Nem így történt. Az 57 éves férfi összeveszett a lány családjával. Felgyújtotta a házukat, aztán rálőtt a lányra, de szerelme anyjára és a 3 éves húgára is, az apját pedig meggyilkolta. A férfi ismerőse azt mondta az oe24.at hírportál újságírójának, úgy érezte, hogy a lánnyal együtt mindent elveszített, ezért támadhatott a családra, majd magával is végzett.
Vágólapra másolva!

Wolfgang M. jómódban élt. Mérnökként végzett, biztosítási ügynökként dolgozott. Bécs kertvárosi negyedében van egy családi háza, és egy piros kabrió Corvette-t vezetett. Volt felesége, de már éppen válófélben voltak, amikor megismerkedett a 22 éves magyar nővel.

Amikor O. Szabinával is megromlott a viszonya és a nő elköltözött tőle, állítólag "teljesen bekattant", mert úgy érezte, hogy mindenét elvesztette.

Gyújtogatott, lövöldözött

Az osztrák férfi a múlt héten támadt rá szerelmére és annak családjára Káptalanfán. Felgyújtotta a házukat, amelyben 9-en voltak bent, aztán lelőtte az 52 éves O. Sándort, a nő apját. Később többször rálőtt O. Szabinára és annak 3 éves húgára, valamint az anyjára is.

Forrás: MTI/Varga György

A kislányt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban kezelik, a főigazgató főorvos szerint vannak olyan jelek, amik bizakodásra adnak okot.

– mondta dr. Tamás László János a Blikknek.

O. Szabina anyját a veszprémi kórházból átvitték a fővárosi Szent János kórházba, ahonnan információink szerint

a saját felelősségére már hazaengedték.

A 22 éves nőt Szombathelyen kezelik. Az ő állapota stabil, de még nem tudják kihallgatni a rendőrök.

– mondta Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ahogy azt már megírtuk, az 57 éves osztrák férfi csütörtök este támadt rá szerelme családjára, majd öngyilkos lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről