Végre megtörtént, amire minden dallasi és európai kosárszerető várt

San Antonio Spurs v Dallas Mavericks GettyImageRank2
DALLAS, TEXAS - JANUARY 16: Dirk Nowitzki #41 of the Dallas Mavericks celebrates with Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks in the first half at American Airlines Center on January 16, 2019 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Dallas Mavericks 106-98-ra legyőzte a Los Angeles Clipperst.

A mérkőzésen volt egy olyan támadás, ami talán az összes európai, valamint dallasi szurkoló szívét megmelengette. Bő egy perccel a harmadik negyed vége előtt, egyenlő állásnál Luka Doncic, a csapat szlovén csodaújonca egy óriási keresztpasszal megtalálta a sarokban álló 40 éves klublegendát, Dirk Nowitzkit, aki bevágta a hárompontost.

Amikor a Dallas a 2018-as újoncbörzén kiválasztotta Doncicot, minden szurkolóban megfogalmazódott a gondolat, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna,

hiszen minden idők legjobb európai játékosa lesz a mentora, és talán ő lehet az, aki elfoglalja Nowitzki trónját.

Eddig azonban nem sokat tudtak együtt játszani, a veterán német magasember ugyanis a szezon nagyobb részét kihagyta, ráadásul sajnos annyira megöregedett, hogy lassúsága miatt szinte pályán sem lehet tartani. De egy-két triplára még mindig jó, és amikor Doncic egy ilyen passzal szolgálja ki, az biztos, hogy mosolyt csal a rajongók arcára akár Dallasban, akár Európában.

Doncicnak egyébként nem mindig kellenek a társak, egyedül is tud varázsolni (persze az a zárás DeAndre Jordantől jól jött):

Eredmények:
Toronto Raptors-Sacramento Kings 120-105
Oklahoma City Thunder-Portland Trail Blazers 123-114
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 106-98
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 118-91