A Barca elnöke szívesen leigazolná a Real mellőzött karmesterét

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Isco (2R) and Real Madrid's German midfielder Toni Kroos (R) walk on the field after Barcelona's third goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 28, 2018. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid mellőzött karmesterét, a spanyol válogatott Iscót szinte minden héten összehozzák valamelyik európai sztárcsapattal. Most éppen - nyilván a szerda esti El Clásico miatt – a Barcelonába igazolását feszegette a spanyol sajtó, amit a katalán klub elnöke Josep Maria Bartomeu kommentált.

Santiago Solari kinevezése után Isco kegyvesztett lett a Real Madridban. A 26 éves középpályás az idei szezonban 608 percet játszott a La Ligában, ami hét mérkőzésnyi időt sem tesz ki. A közönségkedvenc játékos nem akarja elhagyni a Real Madridot, de ha továbbra is Solari marad a csapat vezetőedzője, kénytelen lesz.

Az utóbbi hónapokban a Manchester City és a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődött a mellőzött középpályásért, most pedig az FC Barcelona nevét dobta be a kalapba a spanyol sajtó.

– mondta Josep Maria Bartomeu a Cadena Cope El Partidazo című műsorában, amikor Isco lehetséges érkezéséről kérdezték, de hangsúlyozta, hogy az üzletről a Real elnökét, Florentino Pérezt is meg kellene kérdezni.

Gerard Piqué és Isco hamarosan csapattársak lesznek Barcelonában? Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Amióta Bartomeu irányítja a Barcelonát, hasonló átigazolásra még nem volt példa, azonban elméleti akadálya nincs az üzletnek.

„Nem léteznek megnemtámadási paktumok.

Mindegyikünk úgy próbálja meg minél versenyképesebbé tenni a saját csapatát, ahogy szeretné" – tette hozzá az FC Barcelona elnöke, aki az utóbbi hetekben komoly erősítéseket vitt véghez. A Barca már 75 millió euróért leigazolta az Ajax holland középpályását, a 21 éves Frenkie De Jongot, és állítólag mindenben megegyezetett a Paris Saint-Germain játékosával, Adrien Rabiot-val is.