Vágólapra másolva!
Négy nappal a Ferencváros elleni derbi előtt sajtótájékoztatót tartott az Újpest FC szerdán délelőtt, amelyen a klub ügyvezető igazgatója, Berta Csaba, valamint a csapat kapitánya, Litauszki Róbert válaszolt az újságírók kérdéseire.

- mondta Litauszki Róbert, majd így folytatta. "Az, hogy az első tavaszi hazai meccsünket a Ferencváros ellen vívhatjuk, mindenkit feltüzelt a téli alapozáskor, érezhetően motiváltabb volt a csapat. Több mint négy éve győztük le utoljára a Ferencvárost, ezen most mindenképpen változtatni szeretnénk.

Ehhez szükségünk lesz a szurkolókra is, de nem aggódom, hiszen minket segít az ország legnagyobb tábora."

A játékost a riválisnál történt igazolásokról, valamint Böde Dánielről is kérdezték.

"Nem a mi tisztünk minősíteni a Fradi igazolásait, de tény, hogy ellenfelünk aktív volt az átigazolási piacon, nálunk sokkal kisebb mozgás volt a keretben. Nekünk azonban a saját játékunkra kell majd koncentrálni, és

hazai pályán nem a védekezésre, hanem a támadásokra helyezni a hangsúlyt.

Dominálni szeretnénk a mérkőzésen és természetesen itthon tartani a három pontot."

Litauszki Róbert (b) négy év után újra győzelmet ünnepelne a Ferencváros ellen Forrás: MTI/Czagány Balázs

"Böde Dánielt ismerem és tisztelem, de elég, ha a Ferencváros háza táján feszültséget kelt a személye, nálunk nem kell róla beszélni. Tisztában vagyunk a képességeivel, rendkívül gólerős játékos, de nem fog tudni újat mutatni nekünk."

Berta Csaba ügyvezető igazgató elmondta, tudatosan nem igazoltak annyi játékost a lila-fehérek a piacon.

"Több összetevője is van annak, hogy alig volt mozgás a keretünkben. Az egyik, hogy miután a korábbi büntetésünk lejárt, tizennégy futballistát igazoltunk, ők adják a mostani csapat gerincét. Télen egyébként is nehezebb játékost találni, ráadásul

jók az alapok, a legkevesebb gólt mi kaptuk az NB I-ben. A támadások befejezésében kell javulnunk, a szakmai stáb ennek szellemében igazolt."

Az ügyvezető igazgató végül az Újpest FC és az UTE viszonyáról is szót ejtett.

Berta Csabát arról is faggattuk, milyen most a kapcsolatuk az UTE-vel.

"Egymás mellett élünk, azon kívül, hogy a létesítményt béreljük, nincs különösebb fejlemény a kapcsolatban. Vannak területek, amiben együttműködünk, és vannak, amelyeken külön utakat járunk. Ettől függetlenül természetesen örülünk az UTE sikereinek, bármilyen sportágról, szakosztályról is legyen szó."