Anyja mentegeti az ámokfutó szökött bankrablót

szökött rab, Sz. Károly, Markó utca, Újpalota, fegyveres rab, Szentmihályi út
Vágólapra másolva!
A férfi apja korán meghalt, kamaszként pedig rossz társaságba keveredett - ezzel magyarázza anyja annak a 35 éves férfinak a szökési kísérletét, aki két hete, a tárgyalása napján nekirontott az őt megbilincselni készülő biztonsági őrnek, majd elvette a fegyverét. A férfi mindössze fél óráig volt szabad, de egy sofőrt kényszerítve így is Újpalotáig jutott. A rendőrök az utcán fogták el, hét golyót kapott.
Vágólapra másolva!

Szerény körülmények között, csonka családban nőtt fel Sz. Károly, aki egészen 2017-es letartóztatásáig az anyjával élt. A férfit egy kőbányai bank kirablása miatt ítélték el 9 évre, éppen ezt az ügyet tárgyalták volna újra a bíróságon, amikor megpróbált megszökni.

"Jószívű gyerek volt, pedig az apja nem élt velünk, és sajnos korán meg is halt. Biztos, hogy az erős kéz is hiányzott neki, pont, ami megállíthatta volna, amikor 18 évesen elindult a lejtőn.

- idézte a Blikk a férfi anyját, aki arról mesélt a lapnak, milyen volt a fia a 2017-es rablás előtt.

"A mostani szörnyű tettéről rokonok értesítettek: ahogy hallották a hírekben, hogy Sz. Károly, és hogy mennyi idős, tudták, hogy csak róla lehet szó.

- emlékezett vissza, hogyan tudta meg, hogy a fia túszejtéssel próbált meg megszökni az ítélet elől.

A lap felidézte: a férfi 2017-ben kirabolt egy kőbányai bankfiókot, ám menekülés közben elütötte egy autó. Ennek az ügynek a tárgyalása zajlott február 15-én a Fővárosi Törvényszéken. A Markó utcai épületből úgy jutott ki, hogy túszul ejtett egy biztonsági őrt. Őt az utcán elengedte, ám beugrott egy 63 éves férfi autójába, akinek a fejéhez pisztolyt szorítva vitette magát a Szentmihályi útig. Ott kiugrott az autóból, megpróbált átülni egy másik kocsiba, de a sofőr szembeszállt vele. A rendőrök több lövéssel ártalmatlanították.