Vágólapra másolva!
Matthijs de Ligt, az Ajax Amsterdam 19 éves csapatkapitánya minden bizonnyal a világ egyik legkeresettebb védője, aki hamarosan a világ legdrágább jelzőjét is megkaphatja. A holland válogatott középső védőt lassan egy éve szeretné leigazolni az FC Barcelona, azonban De Ligt elárulta, hogy szívesen futballozna a Liverpoolban is.

A 13-szoros holland válogatott játékos iránt a Manchester United, a Juventus, a Manchester City és az FC Barcelona is komolyan érdeklődik. Ráadásul az említett kluboknak egyáltalán nem okozna kifizetni De Ligt 60 millió eurós vételárát, ami könnyen feljebb is kúszhat, ha az Ajax folytatja parádés szereplését a Bajnokok Ligájában.

– mondta az Ajax utánpótlásában dolgozó Ronald de Boer, aki 1999 és 2001 között volt az FC Barcelona játékosa.

Matthijs de Ligt a madridi BL-nyolcaddöntőben leradírozta a pályáról a Real támadóit Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A Barcánál De Ligt személyében látják a világ- és Európa-bajnok Gerard Piqué utódját. Az Ajax védője a holland focitörténelem harmadik legfiatalabb játékosa lett, aki 19 évesen és 62 naposan eljutott tíz válogatottfellépésig. Azonban könnyen lehet, hogy De Ligt mégsem a katalán csapatban fog kikötni, ugyanis a Liverpoolnál van valaki, akitől rengeteget tanulhat.

Ráadásul a Liverpool egy remek klub” – mondta De Ligt az Ominsportnak, és ezzel magas labdát dobott a Liverpool vezetőinek és Jürgen Kloppnak.

Virgil van Dijk és Matthijs de Ligt a világ egyik legjobb védőpárosát alkothatná klub- és válogatott szinten is Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A Barcelona korábban már bejelentette, hogy 75 millióért megszerezte az Ajax legnagyobb tehetségét, a 21 éves Frenkie De Jongot, de De Ligt megszerzéséről sem tettek még le.

„Mindig figyeljük az olyan tehetségeket, mint ő.

– mondta a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu.

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a holland szupertehetség hol folytatja, de ha a topklubok elkezdik a licitháborút, akkor könnyen előfordulhat, hogy megdönti Virgil van Dijk átigazolási rekordját. A holland válogatott csapatkapitányát 2018 januárjában 75 millió fontért szerződtette a Liverpool, amivel a világ legdrágább védője lett.