Több helyen károkat okozott a vihar

Budapest, 2019. március 11. A viharos erejű szél miatt megrongálódott épületállványzat Budapesten, az Akadémia utcában 2019. március 11-én. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Erős szélvihar érte el hétfő reggelre az országot, ami miatt többször is riasztották a tűzoltókat: elsősorban kidőlt fák okoztak károkat Budapesten és környékén. 
Vágólapra másolva!

Több helyen forgalmi akadályt okoztak,

épületeket rongáltak meg a kidőlt fák és a leszakadt ágak.

A viharos erejű szél miatt megrongálódott épületállványzat az Akadémia utcában Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Budapest V. kerületében, a Szép utcában a viharos szél a bádogtető egy részét felszakította, a fővárosi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

A viharos erejű szél miatt megrongálódott épületállványzat az Akadémia utcában Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A XVI. kerületi Hársfavirág utcában egy fa az úttestre dőlt, a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el. A XX. kerületben, a Borsa utcában egy megdőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét.

A XIX. kerületi Jókai utcában egy tízméteres fa dőlt ki,

amit a tűzoltók eltávolítottak. Dunakesziben, a Király utcában egy betonoszlop veszélyesen megdőlt egy kidőlt fa terhe alatt. Az oszlop a közúti és a gyalogosforgalmat is veszélyeztette.

Solymáron, a Turista utcában úttestre dőlt fa miatt riasztották a helyi önkéntes egységet.

A vihar a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okozott: több vonalon nem jártak a vonatok, és pótlóbusszal lehetett csak utazni. Szélsőséges időjárás tombol Csehországban is, itt több tízezer háztartás maradt áram nélkül az orkánok miatt.