Belépőkategóriás bajnok a Redmi 7

redmi 7
Redmi 7
Vágólapra másolva!
Majdnem az Android Go mobilok árszintjén van a telefon.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott Kínában a rövid ideje már a Xiaomi önálló márkájaként működő Redmi eddigi legolcsóbb okostelefonja. A Redmi 7 jó eséllyel a belépőkategóriás mobilok piacának egyik új bajnoka lesz, hiszen a jelenleg megszokottnál jóval többet kapnak a pénzükért cserébe a vásárlók. A legolcsóbb konfigurációja pokolian közel van ahhoz, konkrétan az Android Go rendszerű modellekkel vetekedjen.

Redmi 7 Forrás: Redmi

Óriási elvárásokat persze nem kell támasztani a készülékkel szemben: a Gorilla Glass 5 által védett IPS érintőkijelzője 6,3 hüvelykes és 1520×720 pixeles, a meghajtásáról a nyolcmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 632 gondoskodik, az előlapi kamerája 8 megapixeles, a hátlapi 12 megapixeles kameráját pedig egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor egészíti ki.

Redmi 7 Forrás: Redmi

A gyorstölthető akkuja 4000 megapixeles, a beépített háttértára microSD-vel bővíthető, ujjlenyomat-olvasó is van a hátlapján, az operációs rendszere pedig MIUI 9 felületű Android 9 Pie.

A Redmi 7 memória és háttértár tekintetében háromféle változatban lesz kapható: 2/16 GB, 3/32 GB, továbbá 4/64 GB konfigurációkban.

Kínában ilyen sorrendben 699, 799 és 999 jüanba, azaz 29 / 33 / 41 ezer forintba kerülnek a modellek.

Erre Európában még rájönnek az adók és az egyebek, de ezek ellenére is rendkívül kompetitív árazás van kilátásban. Érzésünk szerint itthon olyan bruttó 36-38 ezer forint környékéről indulhat majd a kezdőára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!