Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a tartalékos Paris Saint-Germain 2-2-es döntetlent játszott a Strasbourggal a Parc des Princes Stadionban, így elmaradt a párizsi csapat bajnokavatója.

Mivel vasárnap délután a második Lille 1-1-es döntetlent játszott a Reims otthonában, a bajnoki címvédő párizsiak – akik már így is 19 pont előnnyel vezették a tabellát – abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha pontot szereznek a Strasbourg ellen, megnyerik fennállásuk nyolcadik bajnoki címét. Thomas Tuchel, a PSG német edzője úgy gondolta, csapata fél gőzzel is pontot szerez, ugyanis két világbajnokot, a német Julian Draxlert és a francia Kylian Mbappét is kispadra ültette, míg Neymar, Edinson Cavani és Ángel Di Maria sérülés miatt kihagyta a találkozót.

A párizsiak a Buffon - Dagba, Thiago Silva, Kimpembe, Kurzawa - Dani Alves, Paredes, Verratti, Bernat - Nkunku, Choupo-Moting összeállításban kezdték a találkozót, és már a 13. percben megszerezték a vezetést. Egy gyönyörűen megrajzolt támadás végén a jobb oldalon kilépő Colin Dagba centerezett a középen érkező Maxim Choupo-Motingnak, aki hat méterről a léc alá pörgetett.

A 26. percben egyenlített a Strasbourg. Dagba labdavesztése után gyors kontrát vezettek a vendégek, Lionel Carole elfutott a bal oldalon, a középre passzolt labdájára pedig Nuno Da Costa érkezett, és 11 méterről a bal alsó sarokba belsőzött.

Egy perccel később újra megszerezhette volna a vezetést a PSG, de olyan történt, amire ritkán van példa focipályán. Christopher Nkunku lépett ki ziccerben, átnyeste a labdát a kivetődő Matz Sels fölött, azonban a támadást követő Choupo-Moting megpróbálta bekísérni a labdát a kapuba, de a gólvonalon suta mozdulattal megállította azt, a strasbourgi védők pedig felszabadítottak.

A 38. percben átvették a vezetést a vendégek. Egy jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítania a hazai védelemnek, a rossz helyre kivágott labdára Anthony Goncalves érkezett, és 21 méterről bombagólt lőtt Gianluigi Buffonnak.

A második félidőben a PSG kezdeményezett, Thomas Tuchel a 60. percben pályára küldte Julian Draxlert és azt a Kylian Mbappét, aki 27 góljával vezeti a góllövőlistát.

A 70. percben kis híján egyenlített a PSG.

Bernat középre emelt labdájára Dani Alves érkezett középen, akrobatikus ollózó mozdulattal kapura lőtt, de a felső lécet találta el.

A 81. percben Mbappé megvillantotta tudását. A vb-győztes francia támadó megbolondította a teljes strasbourgi védelmet, de a ziccerét a kivetődő Sels lábbal védte. A szögletre azonban berobbant a csereként beálló Thilo Kehrer, és a jobb felső sarokba fejelt.

Három perccel később átvehette volna a vezetést a PSG. Draxler kapott remek indítást, azonban a remek ütemben kifutó Sels lábbal hárította a ziccert. Az utolsó percekben a PSG már a strasbourgi tizenhatos előtt adogatott, és Dani Alves a 92. percben akár gólt is szerezhetett volna, de a Sels fölött átpörgetett labdája kapu fölé szállt.

Ezzel a döntetlennel a PSG 20 pontosra növelte az előnyét a második Lille előtt, és jövő vasárnap pont a legnagyobb riválisa otthonában ünnepelheti fennállása nyolcadik bajnoki címét.

Ligue 1, 31. forduló
Paris Saint-Germain-Strasbourg 2-2 (1-2)