Felháborító, hogy Brüsszel sikerként beszél a migránskártyákról

Vágólapra másolva!
Felháborítónak nevezte Hollik István kormányszóvivő, hogy Brüsszel sikeres programként beszél a migránskártyákról. Véleménye alapján, a májusi EP-választások után az Európai Bizottságnak bevándorlásellenes elnöke kell legyen, aki majd le tudja állítani a migránskártyaprogramot.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő felidézte: az Európai Bizottság szóvivője kedden egy kérdésre azt válaszolta, hogy nagyon sikeres a migránskártyaprogram.

Hollik István

A Magyarországon fogva tartott Haszán F. terroristavezér is ilyen migránskártyán keresztül jutott pénzhez.

Ha ő kaphatott ilyet, simán hozzájuthatott más terrorista is

- jegyezte meg Hollik István, rámutatva: az Európai Bizottság mind a mai napig nem adott megnyugtató választ, hogy kik használják ezt a kártyát, hány terroristát szűrtek már ki az ellenőrzéseken, és a kártyahasználókat, azok személyazonosságát hogyan ellenőrzik.

Ahelyett, hogy arról beszélnek, a migránskártya milyen sikeres,

- jelentette ki Hollik István.

Kérdésre felelve azt mondta: a bizottság akkor járt volna el helyesen, ha akkor, amikor a bevándorlási krízis elkezdődött, a tagállamokat megkérdezi a migránskártyaprogram finanszírozásáról, arról, hogy ezt ilyen formán szeretnék-e.

Ez nemcsak nem történt meg, hanem

a bizottság azt a tényt, hogy az unió negyvenmilliárd forintot fordított erre a programra, eltitkolta a tagállamok elől, és ez véletlenül derült ki.

Látszik, hogy a bevándorláspárti vezetésnek szándékában sem áll ezt a programot megszüntetni - jegyezte meg a kormányszóvivő, aki hangsúlyozta: azért is fontos, hogy egy bevándorlást ellenző vezető kerüljön a bizottság élére, hogy az ilyen és ehhez hasonló programokat le tudja állítani.