Heller Ágnes most Olaszországban gyalázza a magyarokat

Heller Ágnes
Vágólapra másolva!
Heller Ágnes olasz nyelvű könyvben próbálja lejáratni Magyarországot és a magyarokat, a könyve rágalmait Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója leplezi le a Látószög blogon. Az összesen 65 oldalas kötet két részből áll, a kettő között sok az átfedés, a szerkesztőnek valószínűleg nem volt ideje foglalkozni az anyaggal, hiszen nyilvánvaló, hogy a kötetnek meg kellett jelennie a kampányban. "Hellertől kár mást várni, mint posztliberális toposzokkal dúsított vulgármarxista halandzsát" - írja Schmidt Mária.
Vágólapra másolva!

Heller már a könyv fülszövegében a szokásos elnyomásról beszél, és diktatúrázik, a magyar ellenzék közhelyeit pufogtatva. "Esetleg nem ülhet be minden héten valamelyik tévé vagy rádió stúdiójába, hogy okosságait terjessze? Nem közlik le az írásait? Nem jelentetik meg a könyveit? Ki korlátozza őt és miben? Csak 2018-ban két új könyve jelent meg, ami az ő korában azért ritkaságszámba megy" - emlékeztet Schmidt Mária.

Heller Ágnes marxista filozófus Forrás: Origo

Miután 1929-ben született, és

elvárható lenne, hogy különbséget tudjon tenni diktatúra és demokrácia, a szabadsághiányos kommunista rendszer és a mai viszonyok között.

Ezzel szemben, ahogy Schmidt Mária megállapítja:

Hellernek a könyve alapján még azzal is problémája van, hogy Magyarország miniszterelnöke beszédeiben a magyarokat kívánja megszólítani.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója emlékeztet rá: amit Magyarországon nacionalizmusnak hív az uralkodó balliberális mainstream média, azt más országokban patriotizmusnak vagy hazaszeretnek nevezik.

Heller gyalázkodásai közben azt is írja: „sem Magyarország, sem Lengyelország nem rendelkezik semmiféle demokratikus hagyománnyal."

Schmidt Mária emlékeztet arra, hogy

Később Heller az általa lenézett magyarokról azt írja: nem polgárok, hanem alattvalók.

"Elég annyit hozzáfűzni, hogy

Felülről és kívülről tekint ránk, szemét teljesen elhomályosítja a gyűlölet, elméjét pedig az az igazodási kényszer, amivel ballib megrendelőinek kegyeit keresi.

- nyomatékosította Schmidt Mária.

Heller Ágnes azzal próbálja sértegetni a magyar nemzetet, hogy semmit nem tett a szabadságért, ajándékba kapta.

Schmidt Mária történelmi tényekkel cáfolja a marxista filozófus rágalmait.

Emlékeztet, hogy

a magyarok harcoltak Európában a legtovább a szabadságért 1848-ban,

1849 után pedig a saját erejükre támaszkodva rákényszerítették a Habsburgokat a kiegyezésre.

1920-ban Trianon sokkja után is a saját erőnkre támaszkodva döntöttünk a megmaradás mellett, és alapítottunk új államot, építettünk fel egy élhető országot.

1945 után úgy döntöttünk, hogy nem adjuk fel a szörnyű kommunizmus alatt sem, és az is közös döntés volt, hogy 1956-ban fellázadtunk ellene.

1989-ben újra kockázatos döntést hoztunk, amikor kiengedtük a keletnémeteket, amivel destabilizáltuk az NDK-t, és ezen keresztül az egész szovjet birodalmat.

Orbán Viktor mondta ki a régióban először nagy nyilvánosság előtt, hogy az oroszok menjenek ki, és legyen szabad választás.

Annak ellenére tette ezt, hogy tizenhárom nappal korábban a pekingi Tienanmen téren tankok gázoltak át a tüntető egyetemistákon.

Százezrek tüntettek a Duna elterelése, az erdélyi falurombolás ellen, vettek részt Nagy Imre és társai újratemetésén.

A kommunista rendszert ezek a százezrek és a magyar nép buktatta meg, nem pedig azok a magukat demokratikusnak nevező maroknyi ellenzékiek, akik kizárólag az elitcserében voltak érdekeltek, mert arra számítottak, hogy majd Kádár után ők jönnek - írja Schmidt Mária.

Heller tehát nem egyszerűen téved, hanem tudatosan semmibe veszi a magyar nemzet teljesítményét, lekicsinyli és alacsonyabb rendűnek állítja be a magyar embereket, azt hazudja róluk, hogy szolgaságra teremtettek, és nem érdemlik meg a szabadságot, mert úgysem tudnak élni vele - vonja le a következtetést Schmidt Mária a Látószög blogon, majd hozzáteszi: "Szégyellhetné magát, ha tudná. De teflon bőre van".

A teljes írás itt olvasható.