Lövöldözés tört ki a rapper megemlékezésén, egy ember meghalt

Nipsey Hussle, temetés, felvonulás, megemlékezés
LOS ANGELES, CA - APRIL 11: People crowd around the hearse carrying slain rapper Nipsey Hussle as it arrives to Angelus Funeral Home on April 11, 2019 in Los Angeles, California. Nipsey Hussle was shot and killed in front of his store, The Marathon Clothing, on March 31, 2019 in Los Angeles. David McNew/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négy embert meglőttek a Nipsey Hussle emlékére tartott felvonuláson, egyikük bele is halt a sérüléseibe – írja a Huffpost.
Vágólapra másolva!

Lövöldözés tört ki a Nipsey Hussle rapper tiszteletére rendezett felvonuláson csütörtökön.

A búcsúztatás után a tömeg a halottaskocsival indult el Los Angeles déli részén, amelyet motoros rendőrök is kísértek. A séta egy pontján, a 103. és a Main Street sarkán viszont egy szürke Hyundaiból

belelőttek a tömegbe, és négy ember, három fekete férfi és egy fekete nő megsérült, egyikük halálosan.

A rendőrség egyelőre nem közölte, melyikük halt meg, és a gyilkosság okai sem egyértelműek.

Gyászolók a búcsúztatáson a koporsó körül Forrás: MTI/AP/Jae C. Hong

Nem ez volt az első eset, hogy erőszakba torkollott egy Hussle emlékére szervezett esemény: egy április 1-jei virrasztáson két nőt lőttek meg, amire a gyászoló tömeg pánikba esett. A rendőrség szerint bandaháború állhat a háttérben.

Nipsey Hussle Forrás: AFP/2019 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Nipsey Hussle-t – igazi nevén Ermias Asghedomot – március 31-én gyilkolták meg Los Angeles-i ruhaboltja előtt. A rendőrök egy 29 éves férfit, Eric Holdert gyanúsítják a gyilkossággal, aki ellen vádat is emeltek.

A Grammyre is jelölt rapper 33 éves volt.