Adatigényléssel fordul az Európai Bizottsághoz a Fidesz a migránskártyák miatt

Deutsch Tamás Deutsch Tamás magyar politikus, a Fidesz alapító tagja
Deutsch Tamás EP-képviselő, a Fidesz alapító tagja.
Vágólapra másolva!
A Fidesz adatigényléssel fordul az Európai Bizottsághoz az anonim migránskártyák ügyében - jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt többek között azt szeretné megtudni Brüsszeltől, hogy összesen, illetve kártyatípusonként  hány illegális bevándorló jutott migránskártyához, és mennyi uniós pénz érkezett rájuk.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás megdöbbentőnek nevezte, hogy az eddig ismerteknél nagyságrendekkel több migránskártyát osztogatott Brüsszel, és a legújabb információk szerint nem is egy, hanem többféle migránskártya létezik. A Fidesz éppen ezért a következő kérdésekre vár választ:

  1. Összesen hányféle anonim migránskártyaprogramot működtet és pénzel az Európai Bizottság vagy más uniós testület, intézmény
  2. 2015 óta milyen típusú anonim migránskártyákat hoztak forgalomba
  3. Összesen, illetve kártyatípusonként is hány illegális bevándorló jutott migránskártyához
  4. Összesen mennyi uniós pénzt utaltak ezekre az anonim migránskártyákra, valamint
  5. a 2020 végéig tartó hétéves keretköltségvetésből hátralevő bő másfél évben mennyi uniós forrást szánnak még erre a célra
  6. Hány anonim migránskártyát kapó illegális bevándorlónál végeztek bármilyen biztonsági ellenőrzést
  7. Ha végeztek, akkor azokat kik és hogyan folytatták le, és
  8. ezek alapján hány embertől tagadták meg vagy vonták vissza a már neki juttatott kártyákat, biztonsági kockázat címszó alatt.

A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az anonim migránskártya intézménye tökéletesen megmutatja azt az európai polgárok millióinak komoly biztonsági fenyegetést jelentő, valóságtól elrugaszkodott bevándorlási politikát, amelyet az Európai Bizottság folytat.

Visszásnak tartja, hogy amíg az EU-ban szigorú törvények vonatkoznak a bankkártyákra, addig tömegesen gyárt anonim migránskártyákat az Európai Bizottság.

Mindez Deutsch Tamás szerint azért is fontos kérdés, mert a Magyarországon terrorizmus gyanúja miatt őrizetbe vett, majd letartóztatott Haszan F.-nél is ilyen migránskártyát találtak a hatóságok.
Hozzátette, mindezek csak megerősítik Orbán Viktor miniszterelnöknek a bevándorlás megállítására javasolt hétpontos programját, amelyben szerepel, hogy azonnal fel kell számolni a komoly veszélyeket jelentő anonim migránskártyaprogramot.

Hívja vissza az MSZP a patkányozó politikusát

Újságírói kérdésekre válaszolva Deutsch Tamás úgy fogalmazott, a Fidesz határozottan felszólítja az MSZP vezetését, hogy Bangóné Borbély Ildikót hívják vissza az Országgyűlésből, és távolítsák el a magyar közéletből is. Ismert, a szocialista politikus a napokban úgy válaszolt egy a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon. "Ez az elmúlt évek legsúlyosabb ügye, amely nem pártpolitikai ügy, hanem az emberi méltóság ügye" - tette hozzá Deutsch.

Tollba mondták Sargentininek

Arról a Párbeszéd által megosztott videóról, melyben Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje mellett kampányol, azt mondta, eddig is egészen világos volt, hogy az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti képviselői és a mögöttük álló politikai szervezetek "mondták tollba" Judith Sargentini jelentését. Emlékeztetett arra, hogy a Tavares-jelentést is az MSZP képviselői "mondták tollba", ezzel a kampány során maguk dicsekedtek.

A Jobbik összenőtt a DK-val, mert összetartoznak

Arról pedig, hogy a Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes a közelmúltban a Jobbik lakossági fórumának vendége volt, Deutsch Tamás úgy vélekedett, "összenő, ami összetartozik".