Vágólapra másolva!
A magyar férfi jégkorong-válogatott 6-0-s vereséget szenvedett Szlovéniától a kazahsztáni divízió I/A világbajnokság ötödik játéknapján. Ezzel gyakorlatilag nincs reményünk a feljutásra, fontos lenne vasárnap legalább egy pontot szereznünk Kazahsztán ellen, hogy biztos legyen a bennmaradásunk a divízió I/A-ban.

A Nur-Szultanban zajló divízió I/A jégkorong-világbajnokságon a magyar férfiválogatott csütörtökön Litvánia ellen megszerezte az első győzelmét,

és Szlovénia ellen folytatta volna a jó sorozatát. Korábban még tétmeccsen sosem győztük le a szlovénokat, Magosi sérülése és Hári eltiltása miatt most nem voltak jók az előjelek.

A szlovénoknál hiába vállalta a vb-szereplést az NHL-sztár Anze Kopitar, déli szomszédunk három vereséggel kezdte a tornát.

Az első 10 percben több magyar lehetőség alakult ki, az Erdély Csanád ellen elkövetett szabálytalanság után még emberelőnybe került a magyar válogatott, de minden magyar lövést hárított Grancnar, a szlovén kapus.

A 14. percben viszont villant Szlovénia, Stebih a kék vonalról lőtt egy hatalmas bombagólt, Vay csak a kezét tudta felemelni.

Miután hátrányba kerültünk, nagyobb intenzitással kezdtünk el támadni, de az utolsó passzba vagy a lövésbe mindig hiba csúszott. A 20. percben egy érdekes játékvezetői döntés után Galló Vilmos kapott kétperces kiállítást, hátrányban fejeztük be az első harmadot és kezdtük a másodikat.

Nagy vereséget szenvedtünk a szlovénok ellen Forrás: facebook.com/magyarjegkorong

A második játékrész elején nem tudtuk kivédekezni, két gyors passz után Drozg talált be Vay kapujába. Nem tudtunk feljavulni, a 24. percben Drozg 3 perc alatt már másodjára volt eredményes, és már 3-0-ra vezettek a szlovénok. A 27. percben Nagy Gergőt is kiállították, a szlovénok folyamatosan veszélyt jelentettek Vay Ádám kapujára. A 32. percben Kuralt négyre növelte a különbséget, ekkor már látszott, hogy kiütéses vereséget szenved a magyar válogatott.

Bálizs Bence váltotta Vayt a magyar kapuban, a harmad végére kicsit intenzívebbek lettek a támadásaink, de nem tudtunk gólt ütni.

4-0-s szlovén vezetéssel kezdődött a záró harmad.

Sofron István nem tudott ma gólt szerezni Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó játékrészben a szlovénok visszavettek a tempóból, lassú mederben zajlott a játék mindkét kapu előtt, úgy tűnt, hogy mindkét csapat a következő találkozójára fókuszál már. Néhány magyar helyzet azért a harmad közepén kialakult, de a magyar kapu előtt Kopitar megszerzett egy eladott korongot, és beütötte a szlovénok ötödik gólját. Nem volt vége még itt sem a találkozónak, magyar emberelőnyben Hebar egy leindítás után beállította a 6-0-s végeredményt.

Ezt a meccset gyorsan el kell felejtenünk, vasárnap 15.30-kor Kazahsztán ellen javíthatunk.

Eredmény, 4. forduló:
Szlovénia-Magyarország 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
gól: Stebih (14.), Drozg (21., 24.), Kuralt (31.), Kopitar (55.), Hebar (59.)