Már senki sem mehet biztosra a magyar fociválogatott ellen

szlovák magyar
Kovács István, a magyar (j3) és Juraj Kucka (j), a szlovák válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a felvidéki Nagyszombatban
Vágólapra másolva!
Kovács István bízik benne, hogy most sikerül meglovagolni a hullámot, amikor egyszerre van egyben a csapat játéka és önbizalma. A MOL Fehérvár játékosával beszélgetett a molcsapat.hu a Wales elleni meccs előtt.

"Erre mondják, hogy édes teher" - mondta a vidáman Kovács István, a MOL Fehérvár FC középpályása, aki hatvannál is több tétmeccset játszott az elmúlt 11 hónapban. "Ha fáradt is az ember, öröm a válogatottnál lenni, jó belekóstolni az érzésbe, amikor a futballista a hazáját képviseli."

A játékos elmondta, a válogatott kiváló hangulatban van, de egyelőre nincs szó eufóriával.

- mondta a Wales elleni mérkőzésre készülő csapat középpályása.

A magyar válogatott első három meccséből kettőt megnyert az Európa-bajnoki selejtezőkben, a szlovákiai vereség után legyőzte a vb-döntős Horvátországot, és három és fél év után idegenben is tétmeccset tudott nyerni, méghozzá Azerbajdzsánban.

A három meccsen szerzett hat ponttal Marco Rossi csapata a csoportja élén áll.

"Ez eddig egy szép szereplés, de semmi több. Értéke akkor lesz igazán, ha nem állunk meg, hanem tovább gyűjtögetjük a pontokat. Kicsit fáradtak vagyunk már, hiszen minden játékos mögött kemény szezon áll, de ahogy mondani szokás, a győzelmek után könnyebb regenerálódni, és szerencsére mostanában kijut a sikerekből a válogatottnál" - mondta mosolyogva Kovács.

Ebből a szempontból is nagyon fontos volt a bakui győzelmünk, hiszen az utóbbi években a kötelező győzelmek begyűjtése is gondot okozott néha. Márpedig ezekért ugyanúgy három pont jár, mint a bravúrgyőzelmekért, és az önbizalmunk szempontjából sem jött rosszul, hogy hosszú idő után újra tétmeccset nyertünk idegenben" - idézte fel a 3-1-es magyar sikerrel zárult selejtezőt Kovács.

Kovács István szerint senki sem mehet biztosra a magyar válogatott ellen Forrás: MLSZ

Ha már szóba került az önbizalom, megidéztük Marco Rossi kapitányt a MOL Fehérvár játékosával. Az olasz szakember mondta azt a Nemzetek Ligája sorozat után, hogy azért kellettek nagyon a sikerek, mert a játékosok önbizalma a padlón volt.

- magyarázta Kovács.

A selejtezők új lebonyolítása miatt Kovács szerint kicsit megváltozott a felkészülési rendszer is, de mivel ez minden csapatra ugyanúgy vonatkozik, erre semmit nem foghat a csapat. "Az ember alapból mindig a következő meccsre készül, de nekünk ilyenkor már muszáj mindkét mérkőzést szem előtt tartanunk. Fél szemmel tehát már az azeriek elleni meccs előtt is a walesiek ellenit figyeltük."

"Tudjuk, hogy technikás és nagyon gyors játékosok alkotják a walesi keretet. Megvan a játékuk, jó futballt tudnak játszani, de megvannak azok a gyengeségeik, amiket megpróbálunk majd kihasználni. Arra biztosan nagyon kell figyelnünk, hogy ne adjunk nekik sok területet, és hogy úgy rájuk tudjuk erőltetni az akaratunkat, ahogy a horvátokra a meccs bizonyos periódusaiban" - magyarázta Kovács.

Kovács nem írná alá előre a döntetlent Wales ellen Forrás: MLSZ

A MOL Fehérvár középpályása elmondta, adott esetben egy döntetlen sem lenne rossz eredmény Wales ellen, de előre biztosan nem írná alá.

"Hazai pályán senki ellen nem írnám alá a döntetlent, hiszen itt mindig emberelőnyben játszunk. Most ráadásul annyira megvan a kémia a "tizenkettedik játékos'" és a csapat között, hogy tényleg óriási energiákat kapunk a lelátóról. Szóval nem az ikszért megyünk, győzni szeretnénk, de persze ettől még alakulhat úgy a meccs, hogy a döntetlennek is tudunk örülni."

- tette hozzá Kovács.

A fehérvári támadó nem tudja, pályára lép-e Wales ellen, de elmondta, Rossi azzal is tűzben tartja minden játékosát, hogy nem közli a kezdőcsapatot idejekorán. "Sokkal magasztosabb célok vannak most, mint hogy azzal foglalkozzunk, egy-egy játékos éppen lehetőséget kap-e, vagy sem. Le kell győznünk Walest, és nem a kezdőcsapatnak, hanem a teljes keretnek, ahol mindenkinek megvan a maga feladata" - mondta eltökélten Kovács.