Az AS Romával találkozhat a Debrecen az El második selejtezőkörében

AS Roma v Parma Calcio - Serie A Daniele De Rossi General News GYPSY Roma v Parma Serie A 2018-2019 Serie A Match Serie A Soccer SPORT-ACTION FOOTBALL sports
Players of AS Roma celebrate the first goal during the Italian Serie A football match between A.S. Roma and Parma at the Olympic Stadium in Rome, on may 26, 2019. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A keddi első körös sorsolás után szerdán az UEFA megtartotta az Európa-liga második selejtezős körének sorsolását is.

Az már korábban kiderült, hogy a Ferencváros egy esetleges első körös BL-búcsút követően a Valur Reykjavík (izlandi)–Maribor (szlovén) párharc vesztesével találkozik az Európa-liga selejtezőjének második körében.

Később megtartották a nem bajnoki ág sorsolását is, melyen a magyar csapatok közül először a Vidi neve került elő, de ugyanebben a körben ellenfelet kapott a Debrecen is.

A székesfehérváriak a montenegrói FK Zeta esetleges kiejtése után a Breidablik (izlandi)-FC Vaduz (liechtensteini) párharc győztesével találkozhatnak, míg a Debrecen igazi sztárcsapatot kapott.

A Roma egy éve BL-elődöntős volt, idén a legjobb 16-ig jutott Forrás: NurPhoto/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore

Az albán Kukesi esetleges kiejtése után az AS Roma csapatával találkozhat a DVSC. A Debrecen idegenben kezdené a párharcot, és a visszavágón fogadná a tavaly Bajnokok Ligája-elődöntős csapatot.

Utolsó magyar csapatként a Budapest Honvéd neve került elő, a Zalgiris Vilnius elleni siker után a Sabail FK (azeri)-Universitatea Craiova 1948 (román) összecsapás győztese jöhet a fővárosi csapatnak.

Az első kör első mérkőzéseit július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A második forduló játéknapjai július 25. és augusztus elseje.

Mindhárom magyar csapatnak négy párharcot kell nyernie a 48 csapatos csoportkörbe jutáshoz.