Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A német tévé parancsára rendezték át a vívó Eb időpontjait

SZATMÁRI András; GÉMESI Csanád
Düsseldorf, 2019. június 22. Szatmári András és Gémesi Csanád a düsseldorfi vívó-Európa-bajnokság férfi kard csapatversenyének döntőjében 2019. június 22-én. A magyar csapat ezüstérmes lett. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon eredetileg 18 órakor vívták volna a férfi kardcsapat döntőjét. A német tévé egy huszárvágással mindent átrendezett. 

Egészen példátlan, ami az olimpiai kvalifikációs Eb-n történt Düsseldorfban. Harminc éves sportújságírói pályafutásom alatt nem láttam még olyat, hogy a döntőt a bronzmeccs előtt rendezzék meg.

Ezen a vívó Eb-n ezt is megcsinálták.

A német tévé közölte, hogy ők csak 16 órakor tudnak közvetíteni - slussz. Mivel a német kardcsapat - kissé váratlanul - döntőbe jutott, átrendezték a programot. 16 órakor vívták a finálét a németek és a magyarok, majd 18 órától jöhetett a román-olasz bronzmeccs. Ha a német csapat csak a 3. helyért vívott volna, akkor marad az eredeti menetrend.

Maradjunk annyiban, hogy ez így cseppet komolytalan.

A döntő előtt hivatalos tájékoztatás erről nem érkezett. A kezdést megelőzően 5 perccel még 18.00-s kezdés szerepelt az Eb hivatalos honlapján, ezt később javították át 16 órára. A hivatalos indok szerint csak így lehetett a döntőt "bepréselni" a 17.30-kor kezdődő német-nigériai női futballvilágbajnoki meccs elé.

Mindent egy helyen az Eb-ről