Mintegy kétmilliót kapnak, akik részt vesznek ebben a tesztben

tészta
Vágólapra másolva!
Érdekes tesztet végez egy vitaminforgalmazó cég az Egyesült Királyságban. A látszattól eltérően nem az embereket akarják rászoktatni arra, hogy kiegyensúlyozatlanul táplálkozzanak, és multivitaminokkal pótolják azokat a tápanyagokat, amelyeket nem vittek be a szervezetbe, hanem épp fordítva: azt akarják bebizonyítani, hogy ha valaki már eleve kiegyensúlyozatlanul táplálkozik, akkor multivitaminokkal kimutathatóan javítható a helyzet. A tesztelőknek egy 1 hónapos meghatározott táplálkozásért és a mérésekben való közreműködésért 5000 fontot fizetnek, ami körülbelül 1,8 millió forintnak felel meg.
Vágólapra másolva!

Egy furcsa, egyben álommunkahelyet kínálnak egy hónapra az Egyesült Királyságban: az a feladat, hogy csak enni kell.

Három olyan embert keresnek, akik kiegyensúlyozatlan étrendet fogyasztanak már most is, és egy teljes hónapon át továbbra is,

emellett minden nap beszedik a cég által forgalmazott egy napra szóló multivitamint.

A cél az, hogy kimutassák: a multivitamin hatékonyan szállít 18 kulcsfontosságú vitamint és ásványi anyagot az emberi szervezetbe.

A "vitamin tesztelőknek" 30 napig kiegyensúlyozatlan étrendet kell követniük, amely főleg olyan élelmiszerekből áll, mint például fehér kenyér, csirke, tojás, tészta és rizs, mindezt a táplálkozási szakemberek folyamatos felügyelete alatt.

A tesztelőknek kiegyensúlyozatlan étrendet kell követniük, például tésztát kell enniük (a kép illusztráció) Forrás: Taste of Home

A sikeres pályázók tápanyagszintjeit megvizsgálják az egy hónapos teszt előtt, illetve utána, és ezzel tesztelik majd, hogy a multivitamin valóban hatékonyan járul-e hozzá az egészséges tápanyagszintek kialakulásához.

A 18 éven felül kiválasztott pályázóknak jó egészségügyi állapotban kell lenniük, továbbá 18 éven felülieknek kell lenniük, illetve semmilyen orvosi kezelés alatt nem állhatnak. Ezen felül nem lehetnek allergiásak a termék bármely összetevőjére.

A vitamint forgalmazó cég hangsúlyozza, hogy

nem támogatják és nem is akarják ösztönözni az egészséges táplálkozás vitamin-kiegészítőkkel történő helyettesítését, hanem azok számára szeretnének segítséget nyújtani, akik már eleve kiegyensúlyozatlan étrendet fogyasztanak.

Forrás: Wearefeel.com