Megint hazudott az ellenzéki sajtó: a német külügyminiszter nem ért rá Budapestre jönni

Vágólapra másolva!
Nem a magyar, hanem a német külügyminiszter mondta le Szijjártó Péter és Heiko Maas találkozóját - közölte Menczer Tamás külügyminisztériumi államtitkár. A Népszava pont ennek az ellenkezőjét írta. 
Vágólapra másolva!

A német külügyminiszter belpolitikai időponttorlódás miatt mondta le budapesti látogatását, nem azért, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem ért rá találkozni vele – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Menczer Tamás államtitkár, cáfolva a Népszava értesülését.

A napilap azt írta, Heiko Maas német külügyminiszter a Maccabi Játékok megnyitójára érkezett volna a magyar fővárosba, és találkozott volna Szijjártó Péterrel is, a magyar külügyminisztérium viszont a Népszava állítása szerint több mint egy hete jelezte: a miniszternek más programja van, a két politikus nem tud majd találkozni. Emiatt viszont – írja a napilap – Maas nem akart jönni, helyette Stephan Mayer, a német belügyminisztérium parlamenti államtitkára jött Budapestre.

Ezt követően végül a német fél belpolitikai időponttorlódás miatt mondta le a látogatást – mondta a Magyar Nemzetnek Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.