Kiirtott egy családot, majd a rendőrök előtt magával is végzett az elkövető

zágrábi családírtás
Az elkövető a zágrábi rendőrök szeme láttára lőtte magát fejbe.
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a szomszédok értesítették a rendőrséget, miután női sikolyokat, majd lövéseket hallottak az egyik családi ház felől. A helyszínre érkezéskor a járőrök hat holtestet találtak Új-Zágráb egyik csendes lakónegyedében. Egy hét hónapos csecsemőt is találtak a házban, akinek nem esett bántódása.
Vágólapra másolva!

A Jutarnji List című horvát napilap pénteki beszámolója szerint a helyszíni szemle még jelenleg is tart.

A három nőt és a tízéves kisfiút a ház előtti utcán, egy férfit a ház egyik szobájában, míg a másikat a folyosón végezte ki lőfegyverrel

a zágrábi férfi, aki a mészárlás után elmenekült a tetthelyről. A horvát rendőrség egész éjjel kereste az elkövetőt, akit a hajnali órákban, nem messze a bűncselekmény helyszínétől meg is találtak, de mielőtt elfoghatták volna, a lőfegyverével öngyilkos lett.

Az elkövető a zágrábi rendőrök szeme láttára lőtte magát fejbe. Forrás: Horvát Rendőrség

A rendőrség egyelőre nem közölt bővebb részleteket az esetről. A helyi sajtó ugyanakkor arról számolt be, hogy szerelemféltés állhat az ügy hátterében.

Meg nem erősített információk szerint a tettes az exfeleségének a hozzátartozóit mészárolta le.

A Fox News arról számolt be, hogy az elkövető egy 36 éves taxisofőr volt, aki a volt feleségén kívül a saját kisfiával is végzett. A zágrábi rendőrfőkapitány, Marko Rasic arról is beszámolt, hogy

autós üldözést követően fogták el a férfit.

A kocsiját meg is állították, majd felszólították, hogy adja át a fegyverét. Azonban, ahogy kiszállt az autóból, azonnal végzett magával is. Azt azonban a rendőrfőnök egyelőre nem tudta megmondani, hogy miért gyilkolta meg a másik hat embert.

- mondta el rendkívüli sajtótájékoztatóján Marko Rasic.