Vágólapra másolva!
Sokáig úgy tűnt, hogy az ország számos pontjával ellentétben Győrben viszonylag egységes az ellenzék, egyetlen kihívója lesz a fideszes Borkai Zsoltnak. Csakhogy a nyugat-dunántúli városban is  borult minden, hiszen váratlanul Kovács László, a helyi Jobbik-iroda exvezetője bejelentkezett a polgármesteri székért, egy civil szervezet színeiben fog indulni. 
Vágólapra másolva!

- olvasható a Megmondó nevű Facebook-oldalon a hír, miszerint az exjobbikos politikus a Civilek Győrért nevű civil szervezet színeiben vág neki az októberi választásnak. A felületen az is olvasható, hogy Kovács

  • Fodor Roland jobbikos önkormányzati képviselő bizalmasa, továbbá
  • korábban a helyi Jobbik-iroda vezetője volt.

A Megmondó szerint az állhat Kovács döntésének hátterében, hogy nem fért fel az ellenzéki összefogás listájára, vagy "már nem volt hozzá gyomra". Az oldal úgy jellemezte a politikust, hogy ugyanúgy utálja a Fideszt, mint a másik csapat, csak ő legalább pár mondatot el tud mondani papír nélkül is.

Az öt évvel ezelőtti önkormányzati választáson jobbikos színekben egyéni képviselőjelöltként induló Kovács a napokban jelentette be, hogy szervezete, a Civilek Győrért Egyesület legalább egy képviselőt delegálna a közgyűlésbe, amelynek választási programja már el is készült. A politikus kifogásolta, hogy Győrben is sokszor inkább a nagypolitikáról és nem a városról szólnak a viták. A polgármesterjelölt egyúttal elárulta bemutatkozó sajtótájékoztatóján, hogy szeretnének minden körzetben saját jelöltet indítani.

Mint ismert, június közepén a győri Demokratikus Koalíció, Momentum, MSZP, Jobbik, valamint az LMP képviselői egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy valamennyi körzetben egy közös ellenzéki jelölt fog indulni, a közös polgármesterjelöltjük pedig a Gyurcsány-párti Glázer Tímea lesz. Az utóbbi időben azonban aggasztó hírek érkeztek a nyugat-dunántúli városból a kormányellenes erők számára, ugyanis egyre másra azt lehetett hallani, hogy repedezik a "hosszú, egy éven át tartó egyeztetés" utáni egység. Glázer legutóbb már arról beszélt, hogy "jól jön számára a támogatás".