Naponta 200 iskolába visz tankönyveket a posta

tankönyv, iskola, iskolakezdés, tanév, könyv, matematika könyv, általános iskola
Gyál, 2018. augusztus 29. Tankönyveit mutatja egy diák a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2018. augusztus 29-én. Az oktatási intézményekbe kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki, ezek közül közel 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki, közölte előző napi tájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Idén is a Magyar Posta végzi a tankönyvkiszállítást az iskolákba. Összesen 13 millió tankönyvet visznek ki. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta szerkesztőségünknek küldött közleményében azt írja, ütemezetten zajlik a tankönyvkiszállítás, amelyet a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Zrt. tankönyvellátó megbízásából idén is a cég lát el. A postának 20 munkanapja van arra, hogy az összes könyvet kiszállítsa az iskolákba.

Mint írták, egy időben, több helyen végzik a szállítást augusztus 1-je óta. Az iskolákba előre egyeztetett időpontban érkeznek a könyvek. Összesen 4091 intézménybe, tehát

az ország minden iskolájába, mintegy 13 millió tankönyvet visznek,

a könyvek súlya több mint 4500 tonna.

Illusztráció Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A vállalat már februárban megkezdte a tankönyvek szállítására való felkészülést. A Tankönyvellátóval egyeztetve, elhelyezkedéstől, útvonaltól, tankönyvmennyiségtől függően szállítási ütemterv készült.

Az augusztus végi kiszállítást követően, várhatóan szeptember közepétől kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések teljesítése.