Szent István számunkra elsősorban példakép

szent istván szobor
Budapest, 2019. március 17. Szent István király lovas szobra a Budai Várban, a Halászbástya épületének részletével, ahonnan külföldi és hazai turisták nézik, fényképezik a magyar fővárost. A szobor Strobl Alajos alkotása 1906-ból. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Szent István király számunkra elsősorban példakép - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára az M1 egyik műsorában.
Vágólapra másolva!

Tóth Tamás úgy fogalmazott: a boldogok és szentek tiszteletének egyik legfontosabb ismérve az, hogy példaképeket állítanak elénk, akik a jó harcot megharcolták, a hitüket megtartották, és éppen ezért a keresztény emberek számára erőt adnak.

- mondta.

Szent István király lovas szobra a Budai Várban Forrás: MTI/Jászai Csaba

Beszélt arról is, hogy a katolikus egyházban Szent István,

a keresztény magyar állam megalapítója Magyarország fő védőszentje.

Elmondta: az ortodox kereszténységben Szent Istvánt apostolként tartják nyilván, hiszen a tizenkét apostol mellett

apostoloknak hívják azokat is, akik egy nemzetet a kereszténységre elvezettek, és a nyugati kereszténységben is kiemelt tisztelet övezi emiatt.

Tóth Tamás kitért arra: ma egy olyan világban, egy olyan Európában élünk, amely néha úgy tűnik, mintha elvesztette volna az identitását, és keresné a gyökereit.

- tette hozzá.