Jön az arcok csoportosítása a Google Fotókba

google fotok arcfelismerés
Google Fotók
Vágólapra másolva!
Európában egészen eddig nem volt elérhető a funkció.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol a Google-től a termékeinek földrajzi korlátozása, azonban az efféle manővereknek tipikusan nem jogi okai vannak, már persze a tartalomlicencelési nehézségekkel kapcsolatos eseteket nem számítva. Az egyik szabály alóli kivételt a Google Fotók szolgáltatás arccsoportosítási funkciója jelentette, ez éveken át nem volt elérhető az Európai Unió tagországaiban.

Google Fotók Forrás: Google

Most megváltozott a helyzet, a beszámolók szerint a cég pár napja megkezdte az elérhetővé tételét a Vén Kontinens lakóinál is, bár elképzelhető, hogy manuálisan kell bekapcsolni a Beállítások menüben.

Az arccsoportosítási lényege, hogy a hatékony kereshetőség és szűrhetőség érdekében a Fotók megpróbálja felismerni a képeken látható személyeket és állatokat, így a felhasználók pár koppintással vagy kattintással elővarázsolhatják azokat, amelyeken egy bizonyos személy vagy házi kedvenc szerepel.

Akinek nem tetszene, hogy a Google automatikus arcfelismerési algoritmusokat futtat a fotóin, az a beállítómenüben bármikor kikapcsolhatja a lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!