A tokiói olimpia után kipróbálná magát az NFL-ben a világbajnok focistanő

Ireland v United States - USWNT Victory Tour GettyImageRank3 SPORT international team soccer soccer
PASADENA, CALIFORNIA - AUGUST 03: Carli Lloyd #10 of United States keeps the ball in against Republic of Ireland during the first half of the first game of the USWNT Victory Tour at Rose Bowl on August 03, 2019 in Pasadena, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai futballista, Carli Lloyd komolyan gondolja, hogy 2020-tól akár ő lehet az NFL első igazolt női játékosa.

A 282 válogatott meccsén 114 gólt jegyző támadó még a múlt héten látogatta meg férjével a Philadelphia Eagles és a Baltimore Ravens NFL-csapatok közös edzését, ahol biztos lábbal küldött a helyére egy 55 yardos mezőnygólt.

Az ilyen távolságból értékesített mezőnygól még az NFL-ben is figyelemre méltó mutatvány, nemhogy egy másik sportágból érkezőtől, pláne egy nőtől.

Először csak viccnek tűnt, hogy Lloyd akár az NFL-ben is kipróbálhatná magát, de, mint tudjuk, Amerikában nincs lehetetlen, azaz egyáltalán nem kizárt, hogy a tokiói olimpia után - ahová kétszeres címvédőként érkezik a Team USA - átrándul a futballból a fociba.

Innen is jól mutat:

Egy NFL-csapattól máris kapott egy konkrét meghívást egy csütörtöki előszezon mérkőzésre, árulta el az ESPN amerikai sportadónak, James Galanis, aki 2011-ben Lloyd akkori klubcsapatának, az Atlanta Beatnek volt az edzője, és, akinek a futballista átküldte a meg nem nevezett csapat üzenetét. A meccsen azonban nem tud részt venni, miután az amerikai válogatott aznap éppen Portugáliával fog felkészülési mérkőzést játszani Philadelphiában.

Galanis azt is elmondta, hogy további két csapat is "komoly ajánlattal" kereste meg egykori játékosát, de a váltás csak a 2020-as olimpia után jöhet szóba.

"Megbeszéltem a férjemmel és Jamesszel is, hogy milyen realitása lehet az NFL-nek. Mindketten azt mondták, hogy szerintük képes lennék helytállni. Szóval komolyan veszem ezt a lehetőséget, igazi kihívásként tekintek rá" – mondta Lloyd az ESPN-nek.