Jövő héttől visszaáll a tanév közbeni menetrend

Kelemen Kata és Ivanovics Ádám Iván mutatják a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) részét képező új diákigazolványukat a központi okmányirodában
Vágólapra másolva!
A szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek - közölte a Volánbusz. Mutatjuk, kiknek jár az 50 és a 90 százalékos jegy- és bérletkedvezmény.
Vágólapra másolva!

Augusztus 30-án, pénteken még a tanítási szünetnek megfelelően, szeptember 2-án, hétfőn viszont már a hét első iskolai előadási és munkanapja szerint járnak a buszok. Szeptember 3-án, kedden az úgynevezett iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok.

A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk, gyakorlati helyük között - helyközi utazáskor - 90 százalékos bérlet megváltására jogosultak.

A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50 százalékos menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt.

Illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A pénztárakban megváltott bérleteken elegendő

csak az oktatási azonosító számot feltüntetni.

Az autóbusz-vezetőnél és bérletértékesítési partnereinknél vásárolt bérletekre azonban a nevet, az oktatási azonosító számot és a vásárlás dátumát is tollal, jól olvashatóan rá kell írni.

A kedvezményre való jogosultságot - minden esetben - érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni - írták a közleményben.