Ellenőrökre támadt egy férfi Szegeden

Vágólapra másolva!
Előbb szidni kezdte az intézkedő ellenőrt, aztán leköpte és meg is ütötte egy férfi Szegeden, de a segítségére siető kollégája sem úszta meg. Végül a menekülő támadót, akit több ellenőr is üldözött, a rendőröknek sikerült elfogniuk.
Vágólapra másolva!

Egy jegyellenőr még 2013. június 11-én a szegedi 3-as villamoson konfliktusba keveredett három utassal. Az ügyben nyomozás indult. Másnap az ellenőr a társával együtt az 5-ös trolin dolgozott. Amikor a Mars téren leszálltak, hogy megbüntessenek egy bliccelőt, P. Zs. és a máig ismeretlen társa az előző napi vita miatt sértegetni kezdte őket.

Veszekedés közben a férfi arcon köpte az ellenőrt, majd ököllel arcon és a testén is megütötte.

Ezt látta az ellenőr társa, aki segíteni akart a kollégáján, úgyhogy beállt a két férfi közé. Erre P. Zs. őt is meglökte.

Ezek után a támadó menekülni próbált, de a megvert ellenőrön és a társán kívül még két kollégájuk eredet a nyomába. Szabályosan üldözték.

Amikor utolérték, megpróbálták feltartóztatni, de a férfi ki tudott szabadulni úgy, hogy megütötte az egyik tanút.

Amikor újra utolérték, P. Zs. megint szidni kezdte őket, hadonászott, végül a helyi rendőröknek sikerült elfogniuk.

A Szegedi Járásbíróság 2016. júniusában bűnösnek mondta ki a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, amiért 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, emellett 5 évre eltiltották a közügyek intézésétől. A garázdaság alól viszont felmentették.

Fellebbezések után az ügy átkerült a törvényszékre, ahol a férfit garázdaságban is bűnösnek találták, viszont a fegyházbüntetést és a közügyektől eltiltást lecsökkentették két évre.

Mivel bűnösség kérdésében eltérő álláspontok születtek, az ügy átkerül az ítélőtáblára. A korábbi ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért, a férfi és a védője pedig elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett. Az ítélőtábla pénteken dönthet a férfi sorsáról - írja közleményében a Szegedi Ítélőtábla.