Németországban nem bűncselekmény, hogy a Hezbollah büszke a terrorizmusra

hezbollah
An Iranian woman hangs a Lebanese Hezbollah flag outside Tehran University during a ceremony to honour exiled political supremo of Palestinian Islamist movement Hamas, Khaled Meshaal, in Tehran on February 2, 2009. Meshaal, who is on an official visit to Iran ruled out on February 1 any "permanent ceasefire" until Israel ends its crippling blockade of the Gaza Strip. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI (Photo by BEHROUZ MEHRI / AFP)
Vágólapra másolva!
Németországban zavartalanul lehet büszkélkedni a terrorizmussal és az antiszemitizmussal. Az Irán által finanszírozott libanoni székhelyű síita terrorszervezet, Hezbollah több mint ezer, migráns hátterű képviselője szabadon gyűjthet pénzt és terjeszti a zsidóellenességet az országban, hiszen még vádat sem emelnek ellenük.
Vágólapra másolva!

A német legfőbb ügyész szerint

nem bűncselekmény, ha a Hezbollah-barát németországi iszlamista migránsok büszkék a terrorizmusra

- írja a Neokohn a The Jerusalem Post című izraeli lap cikke alapján.

A Hezbollag zászlója Forrás: AFP/Behrouz Mehri

- ezt mondta még tavaly egy migráns hátterű imám a Hezbollah által (is) anyagilag támogatott münsteri iszlám központban.

Német lapok arról számoltak be, hogy a főügyész előzetes értékelése alapján,

az elhangzottaknak nincs büntetőjogi relevanciája.

Észak-Rajna-Vesztfália hatóságai szerint a beszéd nem irányult a tartomány, vagy Németország ellen.

A helyi rendőrség szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: nem emelnek vádat, de azt elvárják, hogy a mecset adjon ki közleményt, amelyben elutasítja az antiszemitizmus minden formáját, elismeri Izrael létezéshez való jogát, és elhatárolódnak az erőszaktól és a terrorizmustól.

Uwe Becker, a zsidó közélet és az antiszemitizmus ellenes harc kormányzati felelőse másképp látja a helyzetet. Azt mondta:

Ahogy arról az Origo beszámolt, bár a migránsok zsidóellenessége egyre csak nő Németországban,

a berlini kormány visszautasítja, hogy a Hezbollah politikai szárnyát feketelistára tegyék,

miközben a terrorszervezet pénzt gyűjt, és terjeszti a zsidóellenességet az országban.

A münsteri iszlám központ egy illetékese azt nyilatkozta egy német lapnak, hogy „a mecset egy békés intézmény és más definíciójuk van a terrorizmusra, mint a németeknek".

Az Egyesült Államok, Kanada, Hollandia, Nagy-Britannia, az Arab Liga és Izrael is terrorszervezetnek minősítette a teljes Hezbollah-t,

nem csak a katonai szárnyát, hanem a politikait is, mert azokat szerintük nem lehet különválasztani.

A Hezbollah politikai szárnyát nyilvánvalóan azért nem tiltja be a német parlament, mert a Bundestagban képviselt pártól túlnyomó többségének (kivéve a bevándorlásellenes AfD-t) égető szüksége van a gyakran antiszemita migránsok szavazataira, a zsidó közösség biztonságát pedig figyelmen kívül hagyják, hiszen Németországban csak 120 ezer zsidó él, szemben 5 millió iszlám vallású migránssal.

Az Origo megírta, hogy júniusban

a német kormány azt is visszautasította, hogy útját állja a szokásos Al-Kudsz (Jeruzsálem arabul) nevű antiszemita és Izrael-ellenes felvonulásnak Berlinben.

A meneten közel ezer muszlim migráns demonstráló szólított fel a zsidó állam elpusztítására, majdnem pont egyidőben az egyik legnagyobb izraeli állami ünneppel, a Jeruzsálem nappal, amikor a zsidóság a főváros újraegyesítését, illetve a zsidó szenthelyek zsidó kézbe kerülését ünneplik.

A berlini Al-Kudsz nap egyik társszervezője a Hezbollah volt.