A Google tényleg megvenné a Fitbitet

Vágólapra másolva!
Állítólag az Alphabet anyacég már ajánlatot is tett a Fitbitért, de senki nem tudja, mi lesz az eredmény.
Vágólapra másolva!

Évek óta gyárt már mobilokat, laptopokat és tableteket a Google, de saját viselhető eszköze még nem volt, a régóta pletykált Pixel Watch okosóra idén sem érkezett meg. Pedig elvileg idén a Fossil értékes technológiát adott el a Google-nek.

A Google mindeddig a szoftveres oldalra koncentrált, a Reuters jelentése szerint azonban tényleg komolyan gondolja az Alphabet anyacég, hogy felvásárolja a Fitbitet. Állítólag már ajánlatot is tettek a vállalatért.

Forrás: TechRadar

Senki sem tudja, mi lesz az üzlet vége, a tárgyalások sokáig tarthatnak. Azt sem tudni, hogy ha az Alphabet tényleg megveszi a Fitbitet, akkor mi lesz a jelenlegi termékek forgalmazásával és támogatásával, illetve jön-e Google okosóra vagy sem.

A Fitbit bár meghatározó név a viselhető eszközök piacán, az utóbbi időben nagyon szorult helyzetbe került a riválisaival szemben, az okosórák piacán pedig nem igazán tud labdába rúgni az Apple mellett. A Google-nek és a Fitbitnek egyaránt szüksége lehet a másikra, ha versenyképes akar maradni a kategóriában.