Családsegítőnek adta ki magát egy nő, egy nyugdíjast fosztott ki

Vágólapra másolva!
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy harmincéves tompai nőt, aki január 7-én egy családsegítő iroda alkalmazottjának adta ki magát, és kifosztott egy hetvenkilenc éves asszonyt Kiskunhalason.
Vágólapra másolva!

A nő január 7-én reggel a nyitott kapun bement egy nyugdíjas nő tompai házának udvarába, hogy pénzt lopjon. Az asszonynak azt mondta, hogy

a családsegítő irodától jött, ezért az ebédszállításhoz ételhordó edényeket, illetve az ebédhez járó desszertre 200 forintot kért tőle.

Az idős nő mindezt elhitte, ezért gyanútlanul bement a szobába, elővette a fiókból a pénztárcáját, és átadott a nőnek 200 forintot.

Ezután a nő

kihasználta, hogy az asszony idős kora miatt lassan és nehezen mozog, így a fiókból a tárcát kivette és kilopott belőle 17.000 forintot. A tárcát ezután egy székpárna alá rejtette és mire az idős nő bármit is észrevett volna, elmenekült a helyszínről.

A rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a fiatal nőt. Február 6-án állt bíróság elé.

A bíró bűnösnek találta a tolvajt, akiről időközben kiderült, hogy büntetett előéletű. Most sem úszta meg börtön nélkül: a bíró 3 évre ítélte amellett, hogy 3 évre a közügyektől is eltiltotta és kötelezte, hogy adja vissza a nyugdíjas asszonyak a 17 ezer forintját. Az ítélet jogerős - írja az Ügyészség oldala.