Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lemondták a WTCR hivatalos tesztjét a koronavírus miatt

FIA WTCR, Michelisz Norbert, Hyundai, Makaó
05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action05 MICHELISZ Norbert, (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR, action during the 2019 FIA WTCR World Touring Car cup of Macau, Circuito da Guia, from november 14 to 17 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Az eredeti időpontban és helyszínen nem rendezik meg a WTCR előszezoni tesztelését, jelentette be a promóter. Az idénynyitó előtt azonban új alkalmat keresnek.

A túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyét is elérték a koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések: a törölt katari MotoGP-idénynyitó és az F1-et is érintő dilemmák közepette a Eurosport Events, a sorozat promótere úgy döntött, nem rendezik meg az eredetileg 2020. március 24-26. közé tervezett tesztelést a spanyolországi Motorland Aragón pályán.

„A Eurosport Events, a WTCR promótere azért döntött így, hogy elkerüljön mindennemű szükségtelen egészségügyi kockázatot a pilóták, csapatok, beszállítók, a média képviselői, valamint a tágabb értelemben vett közösség érdekében. Egy másik tesztet még az április 24-26. között zajló magyarországi WTCR-futamok elé időzítünk.”

Nem indul a tervek szerint a WTCR-felkészülés Forrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Nem a WTCR az első a sorban, ami kénytelen változtatni a tesztprogramon, a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye is eredetileg Monzában tervezett tesztelni március 16-18. között, de a koronavírus miatt inkább a Hockenheimringet választották március 16-19. között.

A világkupa mezőnye szempontjából az idén kiemelten fontos a tesztelés, mert új helyszínek is csatlakoznak a sorozathoz (például az eredetileg tesztet is rendező Motorland Aragón is), valamint a Goodyear révén új gumiszállító látja majd el a mezőnyt, ami jelentős műszaki változás.

A WTCR idénynyitója a Hungaroringen lesz Fotó: Csudai Sándor - Origo

A sorozatban résztvevő öt márka februárban már bonyolított egy gumitesztet a Barcelonához közeli Parcmotor-pályán, ahol időmérős és versenyszimulációkat is elvégeztek, készülve az átalakuló formátumban zajló WTCR-szezonra.

„A WTCR-csapatok nagyon együttműködők és nyitottak voltak a visszajelzéseikkel – nyilatkozta Michael Butler, a Goodyear UK rendezvénymenedzsere. – Szorosan együttműködtünk velük, hogy kisajtoljuk az ideális teljesítményt az új gumikból. Az egyik csapat megjegyezte, hogy az új gumi révén változtatnak a versenystratégiához való hozzáállásukon. Ez annak köszönhető, hogy a hosszabb etapokon a gumi következetessége lehetővé teszi, hogy keményebben nyomják. Az egyik pilóta teljesített egy 60 kilométeres etapot is, és az első, valamint az utolsó köridő között mindössze fél másodperc különbség volt.”

Mindent egy helyen az Eb-ről