Új ötlet látott napvilágot az NHL befejezésére

Buffalo Sabres v Ottawa Senators GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league ATHLETE hockey sports nhl PROFESSIONAL small group of people full length
OTTAWA, ON - FEBRUARY 18: Thomas Chabot #72 of the Ottawa Senators skates for the puck as Kyle Okposo #21 of the Buffalo Sabres falls to the ice and Nick Paul #13 and Artem Anisimov #51 of the Ottawa Senators look on the Buffalo Sabres at Canadian Tire Centre on February 18, 2020 in Ottawa, Ontario, Canada. Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az alapszakasz hajrájában kellett megállítani az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) küzdelmeit még március 12-én. A liga illetékesei azóta várnak a folytatásra, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt a helyzet továbbra is bizonytalan az Egyesült Államokban, így alternatív megoldásokban is gondolkodnak.

A legújabb ötlet az, hogy az összes csapat (31) egy helyre költözne, ahol egy csarnokban befejeznék az alapszakaszt és utána jöhetne a rájátszás. Ha ez az opció lesz a nyerő elgondolás, akkor a pontos helyszín az észak-dakotai egyetem sportkomplexuma, a Ralph Engelstad Aréna lenne.

Észak-Dakota azért is került középpontba, mert a Kanadával határos államban rendkívül alacsony a népsűrűség (alig több mint 4 ember négyzetkilométerenként), ami a koronavírus terjedése szempontjából fontos lehet.