Rémhírterjesztőket fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
Az új koronavírussal kapcsolatos, hamis híreket tett közzé az interneten egy Borsod megyei férfi a lányával együtt. Azt állították, hogy a koronavírus nem is létezik. Ez azért is veszélyes, mert komoly gondot jelent - elsősorban Budapesten - hogy az emberek nem tartják be az elővigyázatossági intézkedéseket, így koronavírus-góc alakulhat ki a fővárosban. 
Vágólapra másolva!

Rémhírterjesztés miatt nyomoznak egy 54 éves férfi, és a 15 éves lánya ellen azért, mert április 4-én közzétettek egy koronavírusról szóló, hamis tartalmú felvételt. A videó villámgyorsan elterjedt, rövid időn belül több mint ezerötszázan nézték meg. A felvételen

a férfi az embereket arra buzdította, hogy a kijárási korlátozások ellenére menjenek ki az utcára, mert koronavírus nem létezik, és nem is igaz, hogy koronavírus-járvány van.

A videót a férfi gyereke készítette, ő tette közzé az interneten. Azonnal nyomozni kezdtek a rémhírterjesztők után. Amikor rájöttek, hogy ki van a felvételen, a férfit és a kamaszlányt is elfogták és a kapitányságra vitték, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Forrás: Police.hu

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján is elhangzott, hogy komoly gond - elsősorban Budapesten -, hogy az emberek fegyelmezetlenek, nem tartják be az előírásokat, így járványügyi góc alakulhat ki a fővárosban.