Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ebben különbözik az allergia tünete a koronavírusétól

ALLERGY alergia tüsszentés sneeze
Young woman sneezing into tissue
Vágólapra másolva!
Az egész világban tomboló koronavírus mellett a jó idő beköszöntével sokaknál jelentkeznek allergiás tünetek, szénanátha, illetve asztma. Az allergiarendelés azonban most szünetel. Aki viszont tudja, hogy milyen gyógyszereket kell szednie, az szedje továbbra is - hívta fel a figyelmet a pulmonológiai klinika igazgatója a Hír Tv-ben. Dr. Müller Veronika azonban azt is elmondta, hogy a tünetek hasonlóak lehetek a koronavíruséhoz, azonban ennek a fertőzésnek a legjellemzőbb tünete, hogy a betegek elveszítik a szag- és ízérzékelésüket.
Vágólapra másolva!

A koronavírus és a szénanátha is a felső légutakat támadja meg, emiatt sokan aggódhatnak. A pulmonológiai klinika igazgatója azonban elmondta, hogy fontos, hogy

aki tudja magáról, hogy allergiás, és megvannak a jól bevált gyógyszerei, annak továbbra is érdemes szednie azokat.

A legtöbb vény nélkül kapható, de akinek olyan gyógyszere van, ami vényköteles, akkor forduljon a háziorvoshoz. Azoknál a betegeknél viszont, akik nem tudják, hogy szénanáthájuk van, érdemes tájékozódni, hogy pontosan mit is jelent az, ha valaki szénanáthás.

Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou

Dr. Müller Veronika a klasszikus tünetek között kiemelte az orr, szem, torok viszketését és az orrfolyást. Arra a kérdésre pedig, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a szénanáthát a koronavírustól, úgy reagált:

A gyógyszereket azért is érdemes szedni, mert ha valakinek szénanáthája vagy asztmája van, és belélegzi az allergéneket, akkor gyulladás léphet fel, amit ha nem kezelnek megfelelően, akkor ez a gyulladás megváltoztatja a megfelelő nyálkahártya-funkciót.

Ezáltal pedig fogékonyabbá válhat egy fertőzéssel szemben

– tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről