Családok, kisgyerekekkel álltak be a bámészkodó tömegbe Szombathelyen

Vágólapra másolva!
Még mindig dolgoznak a szeméttelepen keletkezett szerdai tűz oltásának utómunkálatain Szombathelyen. A Vaol.hu szerda esti tudósításában azt írta, hogy "ezrével jöttek a lángokat megnézni a katasztrófaturisták" a környező utcákba, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe.
Vágólapra másolva!

Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: egy vízszállítóval, egy gépjármű-fecskendővel és egy munkagéppel dolgoznak a területen, lángok már nincsenek, de a nagy mennyiségű elégett zöldhulladék még füstöl.

A katasztrófavédelem szerint a füstben nincs és nem is volt az egészségre ártalmas anyag, hiszen kizárólag faapríték és zöldhulladék égett a több mint másfél hektáros területen.

A Vaol.hu szerda esti tudósításában azt írta, hogy

"ezrével jöttek a lángokat megnézni a katasztrófaturisták" a környező utcákba, sokan családdal, kisgyerekekkel álltak be a tömegbe,

ezért le kellett zárni a Körmendi út egy szakaszát. A Körmendi úti bevásárlóközpontok parkolóiból mintegy háromszáz autót és több száz gyalogost terelt ki a rendőrség, és a Jáki úton is több száz autós és gyalogos verődött össze a kijárási korlátozások ellenére.

Az MTI értesülése szerint a rendőrök nem büntették, de figyelmeztették a helyszínen nézelődő, tömegbe verődő embereket.

Nemény András, Szombathely polgármestere - aki szerda este járt a helyszínen is -, azt kérte, hogy mindenki fokozottan tartsa be a kijárási korlátozás rendelkezéseit, és aki teheti, maradjon továbbra is otthon.