Országszerte elérhetővé teszik a MOL kézfertőtlenítőjét a töltőállomásokon

mol, kézfertőtlenítő
Bekerül a töltőállomások kínálatába a magyar olajipari vállalat saját kézfertőtlenítője
Vágólapra másolva!
A MOL Hygi kézfertőtlenítő 200 milliliteres kiszerelése a hétvégétől országosan, bárki számára elérhető a MOL töltőállomásain. A következő időszakban a kétliteres kiszerelés, illetve a felületfertőtlenítő szer is bekerül a kiemelt töltőállomások kínálatába, írja közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

Hétvégétől a MOL egész hazai hálózatában, országszerte mintegy 500 töltőállomáson kapható a Hygi kézfertőtlenítő 200 milliliteres kiszerelésben.

A termék 80 százalékos alkoholtartalom mellett glicerint is tartalmaz, amely hozzájárul a bőr védelméhez.

Bekerül a töltőállomások kínálatába a magyar olajipari vállalat saját kézfertőtlenítője Forrás: fejesbence.com/Mol

A vállalat ezen a héten mintegy 80 ezer, míg a jövő hét folyamán szintén több tízezer darabot szállít ki ebből töltőállomásaira, valamint készül arra, hogy a kétliteres kiszerelésű kéz-, illetve az ugyanekkora felületfertőtlenítő is mihamarabb kiskereskedelmi forgalomba kerülhessen. Ezek a termékek várhatóan a jövő hét végétől lesznek elérhetők a kiemelt töltőállomásokon.

A magyar olaj- és gázipari vállalat március végén kezdte meg a kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártását.

A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL-LUB Kft. rekordidő, mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát. A 24 órában, három műszakban üzemelő egység napi 50 ezer liter fertőtlenítőszert képes előállítani. Ennek részleteiről itt írt az Origo.

„Felelős vállalatként a MOL-nak – a koronavírus elleni védekezésben részt vevő intézmények mellett – kiemelten fontos a lakosság védelme is. Az Operatív Törzzsel együttműködve a termékeket folyamatosan szállítjuk a védekezésben részt vevő intézményekbe az ország különböző pontjaira. Ezen a héten elsősorban a kórházakat látjuk el, ahogy ma is 2 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítő-szert adtunk át a Semmelweis Egyetemnek. A hétvégétől pedig mindenki számára elérhetővé válik az ország vállalathoz tartozó töltőállomásain a Hygi kézfertőtlenítőnk" – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.